En Sıcak Konular

Arınç'ın son sözü: Yoklama bile yapmam!

0 0 0000 00:00 tsi
Arınç'ın son sözü: Yoklama bile yapmam! Bir televizyon kanalına konuk olan Meclis Başkanı Bülent Arınç "367 tartışmaları" ile ilgili net konuştu. Arınç "184'ü gördüm mü gündeme geçerim, yoklama bile yapmam" dedi.

Arınç, NTV'de yayınlanan Can Dündar'ın ''Neden'' isimli programına katıldı. Eski TBMM Başkanlarından Ferruh Bozbeyli, Sabit Osman Avcı, Yıldırım Akbulut, İsmet Sezgin'in de katıldığı programda, cumhurbaşkanı seçimi konusu ele alındı.

Milletvekilliğinin düşürülmesi, genel veya özel af, Yüce Divana sevk kararlarında, cumhurbaşkanı vatana ihanet suçuyla suçlanması gibi konularda nitelikli karar yeter sayısı gerektiğini belirten Arınç, Anayasa değişikliği konusunda da gerekli nitelikli karar yeter sayısının bile toplantı yeter sayısında aranmadığına dikkati çekti. Anayasa Mahkemesinin daha önceki kararlarını incelediğini belirten Arınç, 1961 Anayasasına göre toplantı ve karar yeter sayılarının farklı olduğunu, Meclis Başkanlığı seçimlerinde bile Genel Kurulun, karar yeter sayısından daha az sayıyla toplandığını bildirdi.

Anayasadaki hükmün 367 konusundaki iddiaları reddettiğini ifade eden Arınç, ''Anayasa, bunu reddediyor. İçtüzükte böyle bir uygulama yok. '367 oy gereklidir diyenler' birinci oylamada içeri girenlerle çıkan oyları karşılaştırmayı düşünüyorlar. Ancak 2 veya 3'üncü turda böyle bir şey de yoktur. Olsa olsa ortaya konulmuş bir metot olur. 184'ü gördüğüm anda yoklama yapmadan gündeme geçeceğim ve oylamayı başlatacağım'' diye konuştu.



Bu haber 294 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,725 µs