En Sıcak Konular

YÖK’ten tarihi adım

13 Ekim 2010 08:04 tsi
YÖK’ten tarihi adım

YÖK Başkanı Özcan, başörtüsü konusunda uzlaşmaya varıldığını belirtti.

Özcan, "Bazı kesimler başörtüsüz öğrencilere baskı olacağını düşünüyor. Ancak ben garanti ediyorum. Bugün nasıl başörtülü öğrencilerin girmesini sağlıyorsak, başörtüsüz öğrenciler de bizim güvencemiz altında olacak" dedi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof Yusuf Ziya Özcan, üniversitedeki başörtüsü sorununun halledilmesi için iyi bir başlangıç yaptıklarını ifade etti. Özcan, "Garanti ediyorum, güvence veriyorum, nasıl başörtülü öğrencilerimizin girmesini sağlıyorsak, başörtüsüz öğrenciler de baskı görmeyecek. Onlar bizim güvencemiz altındadır" dedi. Özcan, başörtülü okula alınmayan üniversite öğrencilerinin derhal dilekçeyle YÖK'e başvurmasını isteyerek, gereğini yapacaklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı memnun

Bursa'da Faruk Saraç Meslek Yüksek Okulu'nun yeni eğitim öğretim yılının açılış törenine katılan YÖK Başkanı Özcan, önemli açıklamalarda bulundu. Her ay Cumhurbaşkanı ve Başbakanla görüştüklerini, rapor sunduklarını anlatan Prof Özcan, "Dün de YÖK'te geçen 1-1,5 aylık durumla ilgili Cumhurbaşkanımızla görüştük. Neleri yaptığımızı, nelerin eksik kaldığını konuştuk. Başörtüsüne de değinildi. Cumhurbaşkanımız gayet memnun, olayın geldiği yerden memnuniyetlerini dile getirdiler. Orada hoş bir ivme yakaladığımızı düşünüyorum" dedi.

İyi bir başlangıç yapıldı

Hem iktidarın hem muhalefetin başörtüsü konusuna gayet olumlu yaklaştıklarını kaydeden Özcan, "Üniversitedeki sorunun halledilmesi için iyi bir başlangıç yapıldı. Şimdi tüm siyasilerin biraraya gelip konsensüs sağlamaları lazım. Onu sağladıkları zaman daha iyi olur. Bazı kesimler başörtüsüz öğrencilere baskı olacağını düşünüyor. Ancak ben kendim garanti ediyorum. Bugün nasıl başörtülü öğrencilerin girmesini sağlıyorsak, başörtüsüz öğrenciler de bizim güvencemiz altında olacak" dedi.

Üniversitelerde herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını anlatan Prof Özcan, "12 yıl önce hiç bir şey olmuyordu. Aynı sırada yan yana oturuyorlardı. Hatta başörtüsü yasağı çıktığı zaman başörtüsüz öğrenciler arkadaşları adına yürüyüş yapıp destek verdiler. Öyle güzel bir ortamın tekrar sağlanacağını düşünoyurum. Onlar da bizim güvencemiz altındalar. Hiç merak etmesinler. Nasıl bugün başörtülü öğrenciler için bişeyler yapıyorsak, eğer baskı olursa başörtüsüz öğrenciler için de aynı tedbirleri alırız. Bu durumdan şikayetçi olan öğrencilerimiz varsa, onlar derhal YÖK'e dilekçeyle müracat etsinler. Başvurmalarını bekliyoruz. Başvursunlar gereğini biz yaparız" dedi.

Kızlarımızın onurunu kırmayalım

Prof. Özcan, bir soru üzerine de muhalefetin tavrını samimi bulduğunu kaydederek, "Gayet samimi buluyorum. Bu konuda herkesin vaziyet alışı son derece samimidir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun aldığı pozisyon taktire şayandır. Gerçekten çok önemlidir. Herkesin pozisyonu fevkalade olumludur. Bu, bir defa insanların yüksek öğretim hakkıdır. Onu kimsenin elinden alamazsınız. Ona çok dikkat etmeniz gerekiyor. Gidip bir başkasına nasıl giyineceğini söylemek, hele hele o kişi 18 yaşındaki kız öğrenci ise çok onur kırıcı bir şeydir. Onu da yapmak istemeyiz. Herkes bu zeminde anlaştı. Bundan sonra yapılması gereken şey; siyasi liderlerimizin birleşip bunu halka duyurmaları. Bu konuda uzlaştıklarını açıklamaları. Bir daha açıklanırsa "güçlü pozisyonda oluruz" diye hissediyorum"şeklinde konuştu.

bugün



Bu haber 812 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,525 µs