En Sıcak Konular

Karar çıktı, Bursaspor hükmen galip

12 Ekim 2010 16:38 tsi
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Süper Lig'de 20 Eylül 2010 tarihinde, 63. dakikasında tatil edilen Gaziantepspor-Bursaspor maçında, Gaziantepspor'un 3-0 hükmen yenik sayılmasına ve Bursaspor'un 3-0 galip sayılmasına karar verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün Bakü'de yaptığı toplantıda, 20 Eylül 2010 tarihinde, müsabakanın yardımcı hakemine isabet ederek yaralayan yabancı maddeler yüzünden 63. dakikada tatil edilen Gaziantepspor-Bursaspor maçının mevcut tüm görüntü ve raporlarını bir kez daha inceledi.

Tüm bu raporlar sonucunda; TFF Yönetim Kurulu, söz konusu müsabakadan dolayı Futbol Müsabaka Talimatı'nın 20. maddesinin 1. fıkrasının b bendi uyarınca, Gaziantepspor'un 3-0 hükmen yenik sayılmasına ve Bursaspor'un 3-0 galip sayılmasına karar verdi.

FUTBOL MÜSABAKA TALİMATI'NDA DEĞİŞİKLİK

TFF Yönetim Kurulu aynı toplantıda, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 20. maddesinin 4.fıkrası değiştirildi.

Yeni hali: Aynı sezonda ikinci kez müsabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımların hükmen mağlubiyetine karar verilir.

Aynı sezonda üçüncü kez müsabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımların hükmen mağlubiyetine ve ayrıca galibiyet halinde verilen puan kadar puan tenziline karar verilir.

Aynı sezonda dördüncü kez müsabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımlara o müsabaka ile ilgili olarak hükmen mağlubiyet cezası verilir ve ayrıca bulunduğu sezonda müsabakalardan çıkarılarak, bir alt lige düşürülür ve bu takımla müsabakası olan takımlar müsabaka yapmaksızın hükmen galip sayılırlar. Bu durumda olan takımların takip eden sezonda müsabakalara alınıp, alınmaması konusunda TFF Yönetim Kurulu karar verir. Alt lig bulunmaması halinde kulüpler bir yıl(sezon) müsabakalara alınmazlar.

BÜLENT UYGUN VE ESKİŞEHİRSPOR, TFF ETİK KURULU'NA SEVK EDİLDİ

Bu arada Futbol Federasyonu teknik direktör Bülent Uygun'u da TFF Etik Kurulu'na sevk etti. Konuyla ilgili yapılan açıklamada;

''Bucaspor eski teknik sorumlusu Bülent Uygun'un kulübü ile sözleşmesi devam ederken Eskişehirspor'un teknik sorumlusuyla yollarını ayırmasının hemen akabinde, sözleşmesini tek taraflı feshedip Eskişehirspor ile sözleşme imzalamasının, Etik Kurulu Talimatı'nın "Genel Yükümlülük" kenar başlıklı 10. maddesinin "Futbol camiasındaki tüm gerçek ve tüzel kişiler, evrensel "fair play" kurallarına uygun olarak; Türkiye'nin bağlı olduğu ulusal ve uluslararası futbol kuruluşları ve TFF tarafından konulan ve gözetilen bağlılık, dürüstlük ve sportmenlik prensiplerine bağlı kalmak ve buna göre davranmak, futbolun marka değerini korumak zorundadır" hükümlerine aykırı olması nedeniyle; teknik sorumlu Bülent Uygun ve Eskişehirspor Kulübü'nün haklarında, gerekli incelemenin yapılması için Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu'na sevk edilmelerine karar verdi.'' denildi.

(CİHAN)

 



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,894 µs