En Sıcak Konular

'Müslümanları hedef alan tartışmalar Almanya'ya yakışmıyor'

12 Ekim 2010 13:06 tsi
Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) Genel Başkanı Selahattin Saygın, son günlerde Müslüman göçmenleri hedef alan tartışmalara tepki gösterdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Selahattin Saygın, " On yıllardan beri birikerek gelen göçmenlikle ilgili sorunlarımızın kamuoyuna taşınmasından, ilim çevrelerinde araştırma konusu olmasından ve siyasetin en üst düzeyinde tartışılmasından memnuniyet duyarız.

Fakat sunî gündem yaratmak, Almanya gerçekleriyle örtüşmeyen göç politikasının başarısızlığını örtbas etmek ve Türk/Müslüman göçmenlerin sırtından bir yerlere gelmek, bir şeyler elde edebilmek niyetiyle atılan her adım, sarf edilen her söz biz Türk kökenli göçmenleri rencide eder, bundan son derece rahatsızlık duyarız." dedi.

Tartışmalarda, Almanya'daki Türkler ve diğer Müslümanlara hakaretler yağdırıldığını hatırlatan Saygın, "Onları neredeyse bütün menfiliklerin sorumlusu göstererek, istisnaları genelleştirerek, dinî/kültürel değerlerini aşağılayarak yapılan televizyon programlarından, yazılan kitaplardan ve nihayetinde siyasetçilerin popülist demeçlerinden dolayı son derece huzursuz ve geleceğimizden endişeliyiz." ifadelerini kullandı. ATİB Başkanı, "İçinde bulunduğumuz 21. yüzyıl Almanya'sına bu yakışmıyor. Bir taraftan, dört milyonun üzerindeki Almanya Müslümanları geçen elli yıla rağmen hâlâ "öteki" olarak görülmeye ve dışlanmaya maruz iken, diğer taraftan aynı azınlık için, "uyum sağlamıyor, anayasal düzeni kabul etmiyorlar" ithamı, kocaman bir yalan ve iftiradan ibarettir." dedi.

"Son 20 yıldan beri Alman kamuoyu sürekli olarak özellikle Türk azınlığa karşı önyargılar ve yanlış bilgilerle yönlendirildiğinden, yapılan kamuoyu araştırmaları veya anketler de, ekilen bu husumet tohumlarının meyvelerini vermektedirler." tespitinde bulunan Saygın, Bavyera Eyalet Başbakanı Seehofer'in açıklamalarına da tepki gösterdi. Saygın, "Muhalefet ve hükümet düzeyinde biz Almanya göçmenlerinin meselelerinin tartışılmaya başlanmasını hayırlı bir başlangıç olarak görürken, hükümet ortağı bir partiye mensup ve Bavyera Eyaleti Başbakanı gibi önemli mevkinin sahibi Sayın Seehofer'in, özellikle Türkleri ve Arapları hedef almasını ve dışlamasını hayra alamet görmüyoruz. Federal Almanya Cumhurbaşkanı Sayın Christian Wulff'un, İslâm'ın da artık Almanya'ya ait olduğuna dair yüreklerimize su serpen, kucaklayıcı tavrı karşısında, Thilo Sarrazin ve benzerleriyle aynı duruşu sergileyen Sayın Seehofer'in bizi dışlayan popülist tavrı, Almanya'nın göçmen politikasına telafisi zor bir darbe vurmuştur. Bu durum aynı zamanda Almanya'nın kendi içindeki çelişkisini de ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı.

ATİB Başkanı Saygın, nu ülkenin Müslüman azınlığı olarak eşitçe insan muamelesi görmekten ve diğer azınlıklara verilen kanunî hakların kendilerine de verilmesinden öte bir beklentileri olmadığını vurguladı.

cihan



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,007 µs