En Sıcak Konular

İsveç polisi, Aygan için alarma geçti

12 Ekim 2010 12:32 tsi
İsveç polisi, Aygan için alarma geçti  
İsveç polisi, Türk savcılarının sorularına cevap veren eski PKK itirafçısı ve JİTEM üyesi, Abdülkadir Aygan için alarma geçti.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Aygan, kendisine yönelik şüpheli bazı girişimler üzerine İsveç polisinin koruma tedbirlerini artırdığını ifade etti. Aygan, bundan sonra yapacağı açıklamaların kimilerini endişelendirdiğini belirterek, hayatı pahasına da olsa bildiklerini anlatmaya devam edeceğini söyledi.

Daha önce defalarca basına açıklamalarda bulunmasına rağmen herhangi bir sorunla karşılaşmadığını dile getiren Abdülkadir Aygan, savcılara verdiği resmi ifadeden sonra arabasınınbenzindeposunun kimliği belirsiz kişilerce boydan boya yarıldığı bilgisini verdi. Hafta sonunda da gece saat 02.00'de kapısına gelen sırt çantalı bir kişinin 'Sigara alır mısınız?' diye sorduğunu ifade eden Aygan, bu şüpheli olaylar üzerine İsveç makamlarını bilgilendirdiğini söyledi.

Kendisine tahsis edilen özel koruma görevlisini o gün izinli olduğunu belirten Aygan, şüpheli olayları ciddiye alan İsveç polisinin koruma tedbirlerini artırdığını dile getirdi.

Allah'tan başka kimseden korkmadığını ifade eden Aygan, "İsterlerse arabamı havaya uçursunlar, doğru bildiğim yoldan şaşıramayacaklar beni." diyerek savcıların sorularına cevap vermeyi sürdüreceğini söyledi.

Bundan önceki röportajlarında alt kademedeki bazı yetkililere dair açıklamalarda bulunduğunu ama bundan sonra dönemin başbakan ve cumhurbaşkanına,genelkurmaybaşkanı ve olağanüstü hal bölge valisine kadar bir dizi açıklamalarda bulunacağını deklare ettiğini hatırlatan Aygan, "Bu son açıklamalarım, tabii ki daha çok rahatsız edecektir birilerini, ben bu tür girişimler de bekliyordum. Ama Allah'ın verdiği canı Allah alır. Diğerlerinin çabaları beyhudedir." diye konuştu.

Türkiye'deki savcılardan gelen soruların cevaplanmasına devam edilmesi için henüz yeni bir tarih verilmediğini belirten Aygan, avukatından aldığı bilgiye göre; Ekim ayının sonlarına doğru kendisini tekrar çağırabileceklerini bildirdi.

SORULAR, AĞIRLIKLI OLARAK FAİLİ MEÇHULLER ÜZERİNE

Savcılardan gelen soruların büyük ve hacimli bir dosya halinde olduğunu ve detaylı kroki ve açılamaları da içerdiğini belirten Aygan, soruların içeriğine dair de bazı ipuçları verdi. Sorguda öncelikle PKK örgütü içindeki görevlerine dair soruların yöneltildiğini ve ardından JİTEM'li yıllara ait sorulara geçildiğini aktaran Aygan, ağırlıklı olarak dafaili meçhullerüzerinde durulduğunu iletti.

Soruların devamı bölümünde şahit olduğu bütün kanun dışı uygulamaları bir bir yetkililere anlatacağının altını çizen Aygan, bundan önceki açıklamalarında da zaten bazı faili meçhullerle ilgili delillerin ve kemik kalıntılarının bulunduğunu aktardı.
 

cihan

 

 



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,810 µs