En Sıcak Konular

Hürriyet dinlendi mi?

12 Ekim 2010 16:31 tsi
Hürriyet dinlendi mi? Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu: "Hem bu dinlemeyi yapacaksın hem 13 sene saklayacaksın. Ne amaçla saklayacaksın onu da bilmiyorum. Dolayısıyla şikayetçiyim"

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne saat 10.45’te gelen Berberoğlu, soruşturma savcısı Kadir Altınışık’a ‘mağdur’ sıfatıyla ifade verdi.

"GAZETENİN DİNLENMİŞ OLMA İHTİMALİ ÜZERİNDE DURUYORUM"

Yaklaşık 1 saat adliyede kalan Berberoğlu, kayıtlarla ilgili şikayetçi olduğunu söyledi.

Enis Berberoğlu, “Bana tapeleri gösterdiler, az sayıda görüşme var. Tamamı haber kaynakları ile yaptığım görüşmeler" dedi.

Çalıştığı gazetenin santral telefonundan yaptığı bir konuşmanın tapesini de okuduğunu ifade eden Berberoğlu, “Benim tarafım da dinlenmiş olabilir karşı taraf da dinlenmiş olabilir. Yalnız karşı tarafta şimdi ismini vermeyi uygun görmediğim bir emniyet müdürü var. Dolayısıyla bizim gazetenin, 1995-96 tarihli görüşmelerden bahsediyorum, dinlenmiş olması ihtimali üzerinde durdum. Sayın savcının bunu da değerlendireceğini varsayıyorum. Yani soruşturma o yönde derinleşebilir diye temenni ediyorum. Çünkü o tarih itibariyle Hürriyet gazetesinin dinlendiğine dair başka emareler de var. O tarihte Hürriyet yöneticisi olan kıymetli arkadaşlarımızın bazı telefon görüşmeleri de yayınlanmıştı. Medyaya sızmıştı. Hepimizin paylaştığı mesleki değerler şikayetçi olmamı gerektiriyor. Çünkü demokrasi, ifade özgürlüğü, insan hakları, kişilik hakları bunların tamamı çiğnenmiş durumda" dedi

“YASADIŞI DİNLEMEYSE BU NE CÜRET DİYE DÜŞÜNÜYORUM"

Berberoğlu, "Bu bir yasal soruşturma neticesinde yapılan dinleme mi bilmiyorum. Eğer öyleyse neden 12-13 senedir suç unsuruna rastlanmamışsa bunlar imha edilmemiş dinleyenler tarafından bunu da bilmiyorum. Yasadışı dinlemeyse bu ne cüret diye düşünüyorum. Yani hem bu dinlemeyi yapacaksın hem 13 sene saklayacaksın. Ne amaçla saklayacaksın onu da bilmiyorum. Dolayısıyla şikayetçiyim" şeklinde konuştu.

KAYITLARIN KONUSU SUSURLUK

Kayıtlarda belirli bir konu olup olmadığı sorulan Berberoğlu, “Susurluk. Ben o zaman iki tane Susurluk kitabı yazdım. Yüksekova kitabı yazdım. Zaten o tarihteki gazete yazılarına bakarsanız bir buçuk sene Susurluk soruşturmasını takip etmeye çalıştım" dedi.

Berberoğlu, ses kayıtlarından bilgisi olmadığını, konuyu gazetelerden öğrendiğini söyledi.

Milliyet



Bu haber 886 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,560 µs