En Sıcak Konular

Malatya katliamının hedefi hükümetti

12 Ekim 2010 11:33 tsi
Malatya katliamının hedefi hükümetti 
1997 ile 2005 yılları arasında JİTEM adına çalıştığını söyleyen Özen, 'Veli Küçük, Levent Ersöz ve Muzaffer Tekin'le mevcut iktidarı zayıflatmaya yönelik eylemler planlandığını' belirtti.

Malatya'da biri Alman uyruklu üç kişinin boğazlarının kesilerek öldürülmesi davasının 29. celsesinde tanık olarak dinlenmesi beklenen Erhan Özen, Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla tutuklu bulunduğu Amasya Cezaevi'nde ifade verdi.

Edinilen bilgiye göre, Amasya Cezaevi'nde bir başka suçtan hükümlü bulunan Erhan Özen, Malatya özel yetkili cumhuriyet savcısının talimatıyla alınan ifadesinde, ilk ifadesindeki iddiaları tekrarladı. Özen'in 'JİTEM adına gayri resmi çalıştığı yıllarda Veli Küçük, Levent Ersöz ve Muzaffer Tekin'le irtibatlı çalıştığını, mevcut iktidarı zayıflatma ve zor durumda bırakmaya yönelik eylemler planlandığını' aktardığı öğrenildi. Özen, ayrıca ifadesinde misyonerlik faaliyetlerinin 'JİTEM bölge komutanı ve İnönü Üniversitesi rektörü tarafından da izlendiği' iddiasında bulundu. EskiJİTEMelemanı Erhan Özen,İstanbul14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edenHrant Dinkcinayeti davasında tanıklık ettiği sırada Malatya Yayınevi cinayetleriyle ilgili bilgi sahibi olduğunu söylemesi üzerine mahkeme heyeti Malatya Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlerin duruşmasında tanık olarak dinlenmesine karar vermişti.

GAYRİ RESMİ İSTİHBARAT ELEMANIYDIM

1997 ile 2005 yılları arasında JİTEM'de gayri resmi istihbarat elemanı olarak çalıştığını iddia eden Erhan Özen, ilk ifadesinde şunları söylüyordu: "Ben 1997 ile 2005 yılları arasında JİTEM'de gayri resmi olarak istihbarat elemanlığı yaptım. Bu süre zarfında Veli Küçük, Muzaffer Tekin, Levent Ersöz isimli şahıslarla irtibatlanarak çalıştım. Çalıştığım bu süre zarfında Muzaffer Tekin ve kod adları Yusuf ve Şiran olan şahıslardan mevcut iktidarı zayıflatmaya ve zor durumda bırakmaya yönelik eylemler planlandığını bilmekteydim. Bu eylemlerin içerisinde Malatya'da misyonerlik faaliyetlerinin yoğunlaştığı ve bu nedenle acil veya normal düzeyde kodlamalar yapılmak suretiyle buralarda eylem yapılacağı dile getiriliyordu."

Malatya'da, 18 Nisan 2007'de, Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel bıçaklanarak öldürülmüş, zanlılardan Salih Gürler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım (19) olay yerinde yakalanmıştı. Üçüncü katın penceresinden kaçmaya çalışırken düşerek yaralanan Emre Günaydın, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. 

zaman



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    103,331 µs