'Yahudi' şartı... | " /> 'Yahudi' şartı... | "/>

En Sıcak Konular

Netanyahu'nun 'Yahudi' şartı...

12 Ekim 2010 09:10 tsi
Netanyahu'nun 'Yahudi' şartı...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Yahudi yerleşim birimi inşaatlarının durdurulması için şartını ortaya koydu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Yahudi yerleşim birimi inşaatlarının durdurulmasına karşılık, İsrail'in Yahudi devleti olarak tanınması şartını getirdi.

İsrail Parlamentosu'nun 18. Dönem açılışının 3. Oturumunda konuşan Netanyahu, "Eğer Filistin yönetimi, açık bir şekilde İsrail'i Yahudi halkının ana vatanı olarak tanıdıklarını duyurursa ben de kabinemi toplayarak Yahudi yerleşim birimi inşaatlarını durdurmasını isteyeceğim" dedi. Netanyahu Filistinlilerden devletlerini tanımalarına karşılık kendilerinin de bir tanınma beklediklerini söyledi. Bunun bir şart olmadığını, ancak güven inşa etme adımı olduğunu öne süren Netanyahu, "Çünkü geçtiğimiz son 10 yılda İsrail halkı Filistinlilere olan güvenini kaybetti" dedi.

Filistinlilerin, Yahudi yerleşim birimi inşaatlarının dondurulduğu 10 aylık süreyi boşa geçirdiklerini idda eden Netanyahu, "Umarım onların yerleşim birimi inşaatlarını dondurma talepleri tavizlerden kaçmak için bir oyun değildir" diye konuştu. Netanyahu, İsrail'in tüm vatandaşlarına eşit davranan mükemmel bir demokrasi örneği olduğunu savundu. İsrail'in Yahudi devleti olarak tanınmasının önemine işaret eden Netanyahu, ülkenin kurucusu David Ben-Gurion'un "İsrail Yahudiler içindir, sadece Yahudilerin de olduğu bir ülke değildir" tanımlamasına vurgu yaptı.

Filistinli Sözcü Nebil Ebu Rudeyne ise, Filistinlilerin mevcut şartını tekrarlayarak, barış görüşmeleri için Yahudi yerleşim birimi inşaatlarının durdurulması gerektiğini bildirdi.

İsrail kabinesi, pazar günü ezici bir çoğunlukla İsrail vatandaşlığına geçmek isteyenlerin, 'İsrail'i Yahudi devleti' kimliği üzerine sadakat yemini etmeleri şartını getirmişti. Netanyahu'yu sert bir dille eleştiren muhalefetteki Kadima Partisi Lideri Tzipi Livni ise, Başbakan'ın koalisyonu bozmamak için tavizler verdiğini öne sürdü. Livni, İsrail'in yeni politikalarıyla dünyada gittikçe yalnızlaştığını ve dostlarını kaybettiğinin de altını çizdi.

cihan



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,538 µs