En Sıcak Konular

Ülkücü yazar Yeniçağ'a isyan etti

0 0 0000 00:00 tsi
Yazarı Dr. Arslan Tekin, milliyetçi-muhafazakar yazılarına sansür uygulandığını belirterek, Ülkücü çizgiden ayrılmakla suçladığı Yeniçağ gazetesindeki yazılarına son verdi.. 

Dr. Arslan Tekin, Yeniçağ gazetesindeki yazılarına son verdi. 5 yıldan bu yana gazetede yorum yazıları yazan Arslan Tekin'in bir süreden beri gazetenin duruşundan rahatsızdı. 

Arslan Tekin'in rahatsızlığının iki nedeni vardı: Birincisi, gazetenin "Milliyetçi" çizgiden "Ulusalcı" çizgiye doğru kayması, diğeri de yazılarına yapılan sansür.

Arslan Tekin, sık sık Türkçe ve Türkçe'nin kullanımına ilişkin yazılar kaleme alıyordu. Özellikle eksi eserlerin günümüz yazı diline kavuşturulması gerektiğinin altını çizen yazar, bu gayretleri sonucu Türk Yurdu dergisinin eski sayılarını 13 cilt halinde yayınlanmasına öncülük etti.
Dr. Tekin'in bir hedefi daha vardı. Sebil'ür-Reşat ve Sırat-ı Müstakim dergilerini günümüz yazı diline kavuşturulması idi. Türk Yurdu'nun günümüz okurlarına kazandırılmasının mutluluğunu ve gücünü yaşayan Dr. Arslan Tekin, yazılarında buna yer vermeye başlamıştı. Ancak buna ilişkin yazıları, gazete sayfalarına yansımadı.

Atatürkçü yönleriyle bilinen Arslan Tekin, bir taraftan da şekilciliğe takılıp kalanları "Gardrop Atatürkçülüğü" ifadesi ile eleştiriyordu. Türkiye'nin şekilcilikten kurtulması gerektiğinin altını çiziyordu.

MİLLİYETÇİLİK - ULUSALCILIK

Kendini "milliyetçi-muhafazakar" diye tanımlayan Arslan Tekin, son zamanlarda Yeniçağ'ın çizgisinden de rahatsız bir durumda idi.

Gazetenin yayın çizgisinin hızla milliyetçilik çizgisinden uzaklaştığı görüşünü savunan Dr. Tekin, yazılarında "milliyetçiliğin can düşmanının ulusalcılık" olduğunu belirtiyordu.

KİTAPLARINI DA GERİ ÇEKTİ

Ayrılma haberlerine ilişkin Haber7.com'un  sorularını cevaplandıran Dr. Arslan Tekin, "Şu an ayrıntılarını paylaşmak istemiyorum ama, bazı rahatsızlıklarım vardı. Bu yaklaşım ile sürdürmem mümkün değil" dedi.

Dr. Tekin, bir soru üzerine, Yeniçağ TV'deki programına da çıkmadığını söyledi.

Dr. Tekin'in gazete ile kitaplarının yayını konusundaki anlaşmayı da askıya aldığını belirtti.

Haber7com
 



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,640 µs