En Sıcak Konular

Hiddink'ten olay açıklamalar

11 Ekim 2010 17:10 tsi
Dünya 1.'si gibi konuşmayı çok seviyoruz!...

Almanya yenilgisi sonrasında eleştiri oklarına hedef olan Guus Hiddink, sert çıktı! Kaybedilen mücadele hakkında çarpıcı konuşan Hollandalı, "gerçekçi olun" mesajı verdi, her şeyi üstlendiğini belirtip, sözleşmesi hakkında da açıklamalar yaptı!

Hiddink maç yorumunda Almanya maçına da değindi ve şunları kaydetti;
"Azerbaycan karşısında mutlak 3 puan almayı hedefliyoruz. Şuan bütün planlarımız bu yönde. Her şeyin ötesinde en çok kendi performansımızı kendimiz eleştiriyoruz. Burada “ciddi şekilde” sözünün altını çizmek istiyorum. Her gün ve her maçta kendi durumumuzu analiz ediyoruz.

İstemesek de Almanya maçını kaybettik. Biliyorsunuz yakın zamanda FIFA sıralamasında 28. sıradaydık ve 21’e yükseldik. Ancak 3. sırada olan Almanya’ya kaybettik. Tabii ki bu yenilgi hoş değil ve bundan memnun olmadık. Ama gerçekçi olmamız lazım. Hem teknik heyet, hem oyuncular, hem de oyuncular bu maçı nasıl kaybettiğimizi araştırıyor, analiz yapıyoruz. O maçtaki oyunumuz iyi değildi bunu biliyoruz.. Onlara hiç direnç gösteremedik, çok az karşı koyabildik. Benim de burada altını çizmek istediğim konu şu; kendimizi eleştiriyoruz. Oyuncularımız da biliyorlar ki, bizim oyun tarzımızda rakibe bu kadar az direnç göstermek yer almıyor. Yarın akşam da bütün bunları düzeltmek adına rekabetçi ve mücadeleci bir futbol oynayıp 3 puanı da almak istiyoruz.
Tabii ki böyle bir durumda oyuncularımızın gelişme göstermek için yaşanan sıkıntının farkında olmaları, oyun tarzımızda bunun olmadığını bilmeleri, bundan bahsetmeleri, iyileşmenin ilk adımıdır. Ve yarınki karşılamadan galibiyetle ayrılırsak 2012 Avrupa Şampiyonası yolunda yolumuza emin adımlarla devam etmiş olacağız".

Ayrıca Hiddink takımda sakatlık sorunu olmadığını belirterek; "Mehmet Aurelio Almanya maçı sonrasında kadrodan çıkartılmıştı, geri kalan kadrodaki tüm oyuncular maçta oynayacak durumdalar" dedi.

Daha sonra toplantıda soru cevap kısmına geçilirken, Hiddink’e üç maça da farklı bir sistemle çıkıldığı hatırlatıldı ve “Rakiplere göre bir sistemimiz mi olacak, yoksa bir şablonumuz olacak mı?” sorusu yöneltildi. Kesinlikle katı bir sistem düşünmediğini ifade eden Hiddink soruya şu yanıtı verdi;
“Bizim oynadığımız tarz; kendi tarzımızdır. Bu katı bir sistem değil ve zaten katı bir sistemde oynayamazsınız. Bizim taktiğimizin de esnek olacağını bir örnekle açıklayayım; Gökhan sağ bek ama sağ kanatta oynadı.. O zaman kendisine defans mı orta saha mı diyeceğiz? 4-4-2, 4-3-3 gibi taktiklerle sistemimizi açıklamamamız lazım. Oyun sistemimizde değişiklikler olacaktır. Bu değişikliklerden biri forvette olabilir. Bazen topu tutan bir oyuncuyla veya bazen topsuz alanda hareketli bir santrforla oynamak isteyebilirsiniz. Bu da rakibe karşı değişebilir”.

“Almanya yenilgisi ne kaybettirdi?” sorusuna ise Hiddink; “Az önce de söyledim, Dünya 1.’si gibi konuşmayı çok seviyoruz. Ağır bir yenilgi aldık ifadesine de bu nedenle katılmıyorum. Eğer ağır yenilgi derseniz, 1-0 yenildiğimizde mi hafif yenildi oluyor? 3. golde Volkan hatalı olduğunu kabul ediyor. Böyle bir durumda gerçekçi olmamız gerekiyor ancak bu şekilde bir şeyleri başarabiliriz” yanıtını verdi.

“Almanya maçıyla ilgili hayal kırıklığı veya pişmanlığınız var mı?” sorusuna ise Hollandalı teknik adam; “İçinde bu tür duygular barındıran sözler hakkında konuşmak istemiyorum. Ama oyuncularımızın, futbol oynama isteğinde olduğunu söylemek isterim. Pişmanlıklarımız elbette ki var. Volkan hatası nedeniyle pişman, 1. golde kafayı vurdurduğumuz için pişmanız. Mesut Özil’i iyi marke edemediğimiz için pişmanız. Sanırım kültürümüzde gerçekçi olmak gibi bir düşüncemiz yok. Oyunun geneliyle ilgili pişmanlıklarımızın olmaması lazım. 11’de başlayan ve yedek kulübesinde olan tribünde olan herkesin arkasındayım. Tüm sorumluluk da bende ve herkesin hata yapabileceğini kabul etmemiz lazım” yanıtını verdi.

“Bu yenilgiyi özellikle gurbetçi oyuncuların aşırı motivasyonuna bağlıyor mu?” sorusuna ise deneyimli teknik adam; “Öyle motive olmuşlarsa bile potansiyellerini tam olarak sahaya yansıttıklarını düşünmüyorum.” yorumunu yaptı.

“Azerbaycan milli takımı hakkında ise Hiddink şu yorumu yaptı; “Azerbaycan’ı canlı ve kasetlerden izledim. Rusya ile buraya geldiğimde de karşılaşmıştık. Ancak futbolda her an her şey değişebiliyor. Kendi sahasında kuvvetli bir takım. Bizim için kolay bir maç değil. Avusturya maçında da oyunun son anlarında gol yediler, iyi direnmişlerdi”.

Çok tartışılan sözleşmesi konusunda ise Hiddink; “Maçla ilgili bir durumdan ötürü sözleşme değişikliği olmaz. 2012 sonunda sözleşmem bitiyor. Bu süreç sonunda ben de istersem, Federasyon yönetimi de isterse devam ederiz. Ama ben ya da onlar istemezse, 1 dakika içinde yollar ayrılabilir” dedi.

 



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,276 µs