En Sıcak Konular

Saadet istifalarla sarsılmaya devam ediyor

11 Ekim 2010 16:54 tsi
Numan Kurtulmuş'un partiden ayrılmasından sonra ardı arkası kesilmeyen istifalara her geçen gün yenileri eklenmeye devam ediyor...

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, partilerindeki ayrılıkların sürdüğünü belirterek, Çarşamba günü Ankara'da başkanlık divanı üyelerinin istifa edeceğini söyledi.
SP'den istifa eden Adana İl Başkanı Sıtkı Cengil ile Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde (ÇGC) basın toplantısı düzenleyen Yülek, başkanlı divanı üyeleriyle Çarşamba günü basın toplantısıyla istifalarını açıklayacaklarını ifade etti.

SP'deki istifaların süreceğini kaydeden Yülek, kendisinin de bu yönde karar aldığını vurguladı.

Yülek, istifaların Türkiye'nin önünü açacak yeni bir hareketi başlatmak için olduğunu vurguladı.

İstifaların tamamlanmasının ardından Yeni Medeniyet Siyaseti hareketinin kuruluşunu ay sonuna kadar tamamlayarak seçimlere hazırlanacaklarını ifade eden Yülek, yaşanan ayrılıkların ideolojik olmadığının bilinmesini istedi. İstifaların usul, halkı kucaklama ve yeni değerleri ifade etme ayrışımı olduğuna dikkat çeken Yülek, partide kalıp kavga etmek yerine yeni bir hareket oluşturmaya ve ayrılmaya karar verdiklerini dile getirdi. Yeni hareketin manevi değerleri sahip çıkacağını ve tüm Türkiye'yi kucaklayacağına işaret eden Yülek, bölünmüşlüğü, ayrılmışlığı birleştirecek ortadan kaldıracaklarını kaydetti. Yülek, "Dinin yüksek değerlerini siyasete alet etmeyeceğiz. Milli görüş kimliğimizi çıkartmadan halkı kucaklayacağız.'' dedi.

SP'den istifa eden eski il başkanı Cengil de kendini bildiği günden bu yana içerisinde olduğu hareketten ayrılmanın zorluğunu yaşadığını anlattı.

SAKARYA TEŞKİLATINDA İSTİFA SARSINTISI


Numan Kurtulmuş'un Saadet Partisi (SP) Genel Başkanlığı'ndan ayrılmasının ardından partinin Sakarya'da 7 ilçe başkanı daha yöneticilerle birlikte istifa ettiklerini açıkladı.
SP Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Avukat Osman İbrahimbaş beraberinde Akyazı, Hendek, Karapürçek, Kocaali, Ferizli, Söğütlü ve Erenler ilçe başkanları, ilçe yönetim kurulu, meclis üyeleri, komisyon üyeleri, hanım ve gençlik kolları üyeleri ile birlikte SP'den istifa etti.

İstifa kararını istifa eden ilçe başkanları ile birlikte Çark Mesire'de yaptığı basın toplantısıyla duyuran İbrahimbaş, SP'de 11 Temmuz'daki kongre sonrasında başlayan süreçte siyaset yapmalarının imkânsız hale geldiğini söyledi.

İbrahimbaş şöyle konuştu: "Gelinen bu süreçte yüce ideallerimiz için siyaset üretmeyi, kişisel taleplerin imkânsızlaştırılması sonucunda SP'de siyasete devam etme imkânı kalmamıştır. Türlü hakaretlerle desteklenen kovma süreci nihayetinde bu kararı vermeye sorunlu bırakmıştır. Numan Kurtulmuş'un önderliğinde yeni siyasi oluşumda görev alacak olan ilçe başkanlarımız, ilçe yönetim kurulu üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz, hanım ve gençlik komisyonu üyeleri ve diğer üyelerle birlikte istifa ediyoruz."

DİYARBAKIR'DAN DA İSTİFA HABERİ GELDİ

Saadet Partisi'nde, Diyarbakır il ve ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 252 kişi partilerinden istifa etti. İl Başkanı Alaattin Parlak, 3 belde belediye başkanının da kendileriyle beraber SP'den ayrıldığını söyledi.

Arkadaşlarıyla birlikte basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Alaattin Parlak, temmuz ayındaki olağanüstü kongre ve ardından yaşanan gelişmelerin üzüntü verici olduğunu söyledi. Eski Genel Başkan Numan Kurtulmuş ve eşinin telefonlarının internette yayınlanarak, kendilerine hakaret edildiğini belirten Parlak, ''Düşmana dahi söylenmeyecek sözler, bir vazife şuuruyla bir kardeşten diğerine söylendi. Bütün bu süreçleri göz önünde bulundurduktan sonra il, ilçe, kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, üst kurul delegeleri, belediye başkanı ve meclis üyeleri ile yaptığımız uzun istişareler neticesinde istifa kararı aldık." dedi.

Bunun, hüzünlü bir ayrılık olduğunu anlatan Parlak, hiç kimseye kırgın olmadıklarını söyledi. Parlak, "Bundan sonra yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Sayın Numan Kurtulmuş ile yola devam etme kararı aldık. Yeni bir medeniyetin inşasına yönelik bu çalışmanın hayırlar getirmesini diliyoruz." diye konuştu.

Şölen, Gürbüz ve Kuyular belde belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 252 üye ile birlikte istifa ettiklerini kaydeden Parlak, Numan Kurtulmuş'un kuracağı partide yer alacaklarını ifade etti.

 

CİHAN



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,539 µs