En Sıcak Konular

Özal'dan çarpıcı açıklama

11 Ekim 2010 16:37 tsi
Adliyede ifade veren Ahmet Özal, önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özal'ın 'Kaydedildi' dediği o konuşma...

Devrimci Karargah terör örgütüne yardım etmek suçundan tutuklanan Hanefi Avcı'dan ele geçirilen ses kayıtları ile ilgili ifade veren Ahmet Özal, şikayetçi oldu. Şüpheli bir helikopter kazasında ölen eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşı ile babası 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin Meclis'e soruşturma önergesi verilmesi konusuyla ilgili konuşmalarının da kaydedildiğini belirten Özal, Türkiye'ye Anayasa değil yargı reformu gerektiğini söyledi.

Avcı'dan elde edilen ses kayıtları arasında konuşmaları olduğu belirtilen Ahmet Özal, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Bir buçuk saat adliyede kalan Özal çıkışta soruları yanıtladı. Kayıtları dinlediğini belirten Özal, "Birçoğu saçma sapan dinlemeler. İçinde konu olmadığı için doğru dürüst hatırlayamadım bile. Yurtdışından Almanya'dan konuştuğum bir arkadaşım var. Siyasi konuşmalar ağırlıklı. Dinlemeler uzun yılları kapsayan dinlemeler." dedi.

Konuşmaların hangi yıllara ait olduğu sorulan Özal, "1990'ların sonundan itibaren. Şuradan hatırlıyorum, benim siyasete girmeye çalıştığım yıllar. Yani parti kurma çalışmaları yaptığım yıllara ait." diye konuştu.

Hatırladığı ilginç konuşmanın BBP'nin merhum lideri Yazıcıoğlu'nun ismini hatırlayamadığı arkadaşı ile yaptığı konuşma olduğunu anlatan Özal, "İsmi hatırlayamadım, bana söylenilen orada rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Hacettepe'de kaybolan babama ait kanla ilgili Meclise soruşturma önergesiyle ilgili girişimde bulunacağını söylediği bir konuşma. Babamın ölümüyle ilgili bir araştırma başlatılmak istendiğini bana bildiren bir arkadaş. Ben Muhsin beyle de bu konuları konuşmuştuk zaten. Onlar dikkatimi çekti. Onun dışında çok kayda değer bir şey yok." ifadelerini kullandı.

Kaç kişiyle konuşmasının kaydedildiği sorulan Özal, "Herhalde 15-20 tane var." dedi. Bu durumun hoşuna gitmediğini kaydeden Özal, "Bu dinlemeler kanuna aykırıdır. Eğer biz demokratik bir ülkede yaşamak istiyorsak yani özür diliyorum beni babamın oğlu bile dinlese şikayetçi olurum. Zaten Türkiye'nin sıkıntısı da bu. Bunların arkasından insanlara şantajlar yapılmış, tehditler edilmiş. Bugün Anayasa tartışmaları yapılıyor. Bu tartışmaları bırakmamız lazım. Şu anda esasında adli reform lazım Türkiye'de. Bence partiler buna konsantre olsun. Sonuçta hiçbir ülke anayasa ile idare edilmiyor kanunlarla idare ediliyor. Anayasa ikinci maddedir." şeklinde konuştu.

Dinlendiğine dair bilgisi olup olmadığı sorulan Özal, "Hayır, herhangi bir bilgi gelmemişti. Şimdi öğrendim." dedi. Dinlemeleri Avcı'nın mı yaptırdığı sorulan Özal, "Ben kimin yaptırdığını bilmiyorum. Avcı'nın arşivinden çıktığını söylediler." ifadelerini kullandı.

Hanefi Avcı'yı tanıyıp tanımadığı sorulan Özal şunları kaydetti: "Avcı ile tanışmıyorum, yüz yüze hiç konuşmadım. Bir defa bir telefon görüşmesi oldu aramızda. Bir buçuk sene önce Edirne Emniyet Müdürü iken beni Edirne'ye aldırmıştı. Hatta o konu Perşembe günü internete düştü. Akşamüstü Avcı'yı aradım. 'İnternete bir şeyler düşmüş, benimle ilgili bir şey varsa geleyim' dedim. 'Efendim gerek yok, pazartesi salı uğrarsınız' dedi. 'Sizinle ilgili bir şey değil belki bilginize başvuracağız' dedi. Cuma günü babamın doktoru Cengiz Aslan'ın oğlu Atilla Aslan'ın cenazesi vardı. Namazdan sonra 4 arabayla aldılar beni cenazeden. Yani pazartesini beklemediler. Ben kendim geleceğim dememe rağmen. Yani belli ki bir şov düzenlenmiş. Beraat ettik zaten. Bu dönemler nedense dikkat edin Edirne çıkışına şunu söyledim, ne zaman bir şey yapmaya kalksam siyasi olarak başıma bir şeyler geliyor. Türkiye'de bazı oyunlar oynanıyor. Kime ne oynanıyor artık yavaş yavaş ortaya çıkacaktır."

Ahmet Özal, daha sonra adliyeden ayrıldı.

CİHAN



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,816 µs