En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nu kızdıran soru

11 Ekim 2010 16:31 tsi
Bir gazetecinin CHP Lideri'ne yönettiği soru Kılıçdaroğlu'nu kızdırdı. İşte o soru ve Kılıçdaroğlu'nun cevabı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasıyla ilgili, ''Parti içinde bir sorun yok. Sorunu belli çevreler sorun olarak yansıtıyorlar. Biz de o tuzağa düşmemeye özen gösteriyoruz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Süleyman Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) akademik yılı açılış törenine katılmak üzere karayoluyla Isparta'ya geldi. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'ı makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada bir süre dinlendikten sonra Doğu Yerleşkesi'ndeki yemekhanede yemek yedi.

Ardından yine SDÜ Rektörü Baydar'ın makamına dönen Kemal Kılıçdaroğlu, Baydar'dan üniversite hakkında bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, bu sırada bir gazetecinin ''Türkiye gündemine ilişkin soruları yanıtlayacak mısınız?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Arkadaşlar Türkiye'nin gündemini biliyorum. Onu daha sonra değerlendiririz'' karşılığını verdi.

Aynı soruyu soran gazetecinin, ''Başörtüsü sorununun çözümüne yönelik bir çıkış yaptınız. Bu çıkışınız kamuoyunda ciddi destek gördü ancak parti içinde ciddi bir dirençle karşılaştınız'' şeklindeki sözleri üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Kim söyledi ciddi bir dirençle karşılaştığımızı?'' dedi.

CHP Lideri, gazetecinin bu haberlerin basında yer aldığını belirtmesi üzerine, ''Doğru değil. Parti içinde bir sorun yok. Sorunu belli çevreler sorun olarak yansıtıyorlar. Biz de o tuzağa düşmemeye özen gösteriyoruz'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ''Nedir efendim formülünüz?'' yönündeki soruya da, ''Formülü önce sayın Başbakan'a sorun bakalım. Nedir formül?'' yanıtını verdi.

Bu konuşmalar sırasında Rektör Baydar'ın odasında bulunan eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak da, ''Türkiye'nin başka sorunu yok. Her şey güllük gülistanlık. İstihdam problemi yok. Sanayi almış başını gidiyor. Türbanla, sanıyorum hiçbir problemimiz kalmayacak'' dedi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Halkın gündemi farklı, iktidarın gündemi farklı. Burada sorumluluk aslında medyaya düşüyor. Medya halkın gündemini yakaladığı zaman, o zaman gerçek anlamda medyanın sesi olmuş olursun. İşsizliğin, yoksulluğun olduğu bir yerde sanayicinin, ihracatçının sorunlarının olduğu bir yerde, üniversitelerin sorunları olduğu bir yerde, HSYK üyelerinin topluca istifa ettiği bir yerde sizin soracağınız soruların farklı olması lazım, olayların farklı değerlendirilmesi lazım. Olayları farklı değerlendirmek lazım. Üniversitenin çatısı altındayız doğru, güzel bir yerdeyiz aslında. Olması gereken bir yerdeyiz. Yüceltmemiz gereken bir yerdeyiz ama suskunluğun egemen olduğu bir yerdeyiz.''



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,086 µs