En Sıcak Konular

Medvedev, Schwarzenegger'e belediye başkanlığını teklif etti

11 Ekim 2010 16:29 tsi
Moskova yakınlarındaki Skolkovo kasabasında kurulacak Silikon Vadisi benzeri merkezin tanıtımı için Moskova'ya gelen dünyaca ünlü Hollywood yıldızı ABD'nin California eyaleti valisi Arnold Schwarzenegger Rusya'nın yüksek teknoloji inovasyonu konusunda

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in Gorki'de bulunan devlet rezidansında ziyaret eden Schwarzenegger, burada ilginç bir teklif aldı. Medvedev, Schwarzenegger'e Moskova Belediyesinin başkansız kaldığını anlattı. Medvedev, "Bildiğim kadarıyla sizin göreviniz Ocak ayında bitiyor. Rusya vatandaşı olsaydınız sizinle çalışmayı teklif edebilirdik" dedi. Medvedev'in önerisi Moskova'ya yeni başkan adayını açıklaması beklenen Rusya halkı için espri konusu oldu.

Medvedev'in yazın California'yı ziyaret ettiğini hatırlatan Schwarzenegger, "Ben o zaman Medvedev'e 'I'll be back' (Ben geri döneceğim) demiştim. Ve işte geldim ve yanımda bir çok iş adamı getirdim" şeklinde açıklamalarda bulundu. "Medvedev, Rusya ile ilgili ileriye dönük vizyona sahip" iltifatında bulunan Schwarzenegger, Rusya'nın Silikon Vadisine benzer yüksek teknoloji merkezini kurmasını çok olumlu bulduğunu belirtti.

Daha sonra Schwarzenegger Medvedev'in sürdüğü 60. yılların Çayka modeli otomobili ile Skolkova'ya kadar gitti. Moskova metrosuna inerek fotoğraf çektiren Schwarzenegger, sonra fotoğraflarını twitter da yayınladı.

Sabah saatlerinde de Rusya'da faaliyette bulunan Amerikan Ticaret Odası üyeleri karşısında konuşma yapan Schwarzenegger, "Birlikte çalışmalıyız. Rusya'nın inovasyonlar konusunda çok yüksek potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Umarım bu potansiyelin tamamının hayata geçirilmesini görebileceğim" dedi.

Schwarzenegger, Moskova'ya 10-14 Ekim günlerinde düzenlenecek olan 'Küresel İnovasyon Ortaklığı' forumuna uluslararası girişimciler ve yatırımcılar delegasyonu ile birlikte geldi. Forumun amacı Skolkova'nın Silikon Vadisi'nin kopyasına kaçmadan Rus yüksek teknoloji sektörü için özgün bir iş modeli haline getirmek.

(CİHAN)



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,144 µs