En Sıcak Konular

AGİT: Kırgızistan'da seçim demokratik ve şeffaf yapıldı

11 Ekim 2010 16:14 tsi
AGİT: Kırgızistan'da seçim demokratik ve şeffaf yapıldı Kırgızistan'da dün gerçekleşen milletvekili seçimleriyle ilgili, uluslararası teşkilatlardan oluşan gözlemci grupları olumlu açıklamalar yapıyor.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) seçimin demokrasi çerçevesinde ve şeffaf gerçekleştiğini bildirdi. Basın toplantısı düzenleyen AGİT temsilcileri, seçime herhangi bir şaibenin karışmadığını duyurdu.

AGİT Parlamenter Asamblesi Gözlemciler Grubu Başkanı Morten Hoglund, Kırgızistan'da gerçekleşen seçimlerde katılımın, aynı zamanda vatandaşların oy verme işlemine kendi iradelerini yansıtma açısından olumlu geçtiğini ifade etti. Huglund, Orta Asya uzmanı olarak bir çok seçimlere gözlemcilik yaptığını anımsatarak, "Kırgızistan seçimi çok farklı gerçekleşti. Seçim sonuçlarını oy kullananlar belirledi" dedi.

Avrupa Parlamento temsilcisi Katarina Nevedalova da açıklamasında, Kırgızistan halkı seçim ile siyasi alanda yeni bir sayfa açtığını kaydetti. Nevedalova, seçimi kazanan siyasi partiler, halkın güveni için onlara hizmet edecek hükümetini kuracağından emin olduğunu söyledi.

AGİT Demokrasi Kurumları ve İnsan Hakları Şubesi (ODIHR) gözlemci grubu temsilcisi Corien Jonker, seçimin olaysız tamamlandığına işaret ederek, Kırgızistan'da kalabalık siyasi parti yarışında sorunların yaşanmadığını ve seçimin başarılı gerçekleştiğini kaydetti.

Gözlemci temsilcilerine göre, seçim genel olarak sakin ve olaysız gerçekleşti. Ancak, bazı seçim merkezlerinde görevli olmayanların da bulunması kuşkulandırdı. Oy sayım işlemine ise eksi not veren gözlemciler, sayımda bazı aksaklıkların yaşadığına işaret etti.

(CİHAN)



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,647 µs