En Sıcak Konular

Kusturica isyanı'na Bahçeli'den teşekkür

11 Ekim 2010 16:13 tsi
Sırp yönetmen Emir Kusturica'yı protesto edince salondan zorla çıkartılan MHP'li Reşat Oktay'a Bahçeli'den teşekkür.

AK Parti Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, protestolar nedeniyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden ayrılan Boşnak asıllı Sırp Yönetmen Emir Kusturica'nın 3 yıl önceki festivale davetinin gündeme geldiğini, fakat toplumun hassasiyetleri nedeniyle bu davetin iptal edildiğini söyledi.

Hüseyin Samani, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, yönetmen Emir Kusturica'nın 44'üncü Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin davetlileri arasında olduğunu söyledi. 44'üncü Antalya Altın Portakal Film Festivali bünyesinde gerçekleştirilen 3’üncü Uluslararası Avrasya Film Festivali'ne yönetmen Francis Ford Coppola ve Fransız Sineması’nın yıldızı Sophie Marceau'nun yanı sıra, Emir Kusturica'nın da katılmasının gündeme geldiğini hatırlatan Samani, bu davetin Ak Parti Antalya İl yönetiminin tutumu ve dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in kişisel hassasiyetleri nedeniyle iptal edildiğini kaydetti.

‘AKAYDIN ANTALYA'YI CEZALANDIRDI’
Kendilerinin Kusturica'nın Antalya'ya gelmesiyle ilgili belli toplumsal sorumluluğu taşıdıklarını belirten Ak Parti İl Başkanı Samani, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise tüm uyarılara rağmen dönmedi. Sonuçta iş daha kötü bir noktaya geldi” dedi.
Başkan Akaydın'ın çok farklı gelişmelerle adını duyurma arayışı içinde olduğu iddiasında bulunan Samani, “Akaydın, bu yanlışıyla Antalya'yı ve Türkiye'yi cezalandırmıştır” dedi.

BURSA BELEDİYE BAŞKANI'NI SAVUNDU
Samani, yönetmen Emir Kusturica'nın AK Partili Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından da davet edildiğinin hatırlatılması üzerine, Kusturica'nın Bursa davetinin çarpıtıldığını öne sürdü.
Yönetmen Kusturica'yı davet eden kurumun Büyükşehir Belediyesi değil, Bursa Kültür Sanat Vakfı olduğunu belirten Samani, “Belediye başkanımız Recep Altepe, Kusturica'nın katıldığı hiçbir programda yer almamıştır” dedi.

 



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,957 µs