En Sıcak Konular

Cep telefonu, internet ve televizyon esirleri

11 Ekim 2010 15:53 tsi
Zihinsel gelişim uzmanı Ziya Baran, öğrencilerin keyif vermeyen şeylere yaklaşmadığını belirterek, genellikle cep telefonu, internet ve televizyonun esiri olduklarını söyledi.

Adana'da ilk ve orta öğretim kurumlarındaki idareci ve öğretmenlere, 'Dahice Düşünme, Düşünce Hızında Öğrenme Modeli' konulu eğitim semineri verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen '01 Adana Eğitim Çalıştayı' çerçevesinde İsmet İnönü Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen seminerle özgüveni yüksek, motivasyonu güçlü, hızlı okuyabilen ve aynı hızla soru çözebilen, hafızasını geliştirmiş ve zihin haritalama tekniğiyle not alabilen, aklını en iyi şekilde kullanabilen kişiler yetişmesi amaçlanıyor.

Seminere konuşmacı olarak katılan zihinsel gelişim uzmanı Ziya Baran, öğrencilerin keyif vermeyen şeylere yaklaşmadığını belirterek, genellikle cep telefonu, internet ve televizyonun esiri olduklarını söyledi.

Yavaş okumayla bilginin hafızada fazla kalmayacağını, aksine hızlı okumanın beyinde dikkati artırdığını vurgulayan Baran, eğitimle dakikada bin kelime okunabileceğini belirtti. Okumanın önemine dikkat çeken Ziya Baran, "Dünyada 40 ülkede yapılan araştırmaya göre en çok okuyan Almanya, en az okuyan Türkiye. Almanlar günde 24 dakika, Türkler 13 saniye okuyor. Liderler, okuyanların arasından çıkar. Kitap okumak çok keyiflidir ama belli bir eşiği aşmak gerekir." dedi.

Cesaret ve özgüvenin başarıda çok önemli olduğunu aktaran Baran, anne, baba ve öğretmenin başarıdaki tutumuna dikkat çekerek, öğrenci başarısız olduğunda tekrar denemesinin istenmesini tavsiye etti. Çocukların yanında olumsuz sözcük kullanımından kaçınılması gerektiğine dikkat çeken Baran, bu konu hakkında kısa videolar izletti. Baran, eleştiriyi zehirli bir oka benzeterek, "Eleştiri çocuğun özgüvenini kırar." ifadesini kullandı.

Seyhan ilçesindeki öğretmenlerin katıldığı ve iki sürecek seminerde 'Dahice Düşünme, Düşünce Hızında Öğrenme', 'Öğrenme ve Öğretmede Yeni Stratejiler', 'Anlayarak Hızlı Okuma', 'Fotografik Hafıza Teknikleri', 'NLP ile Beyin Gücünü Kullanma ve Motivasyon', 'Ennegram yöntemiyle kişilik tipleriyle öğrenme modelleri' konularında bilgi veriliyor.

(CİHAN)



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,615 µs