En Sıcak Konular

Almanları yendik!

11 Ekim 2010 14:39 tsi
A Milli Bayan Voleybol Takımı, Almanya ile yaptığı hazırlık maçını 3-1 kazandı.

Japonya'da 29 Ekim-14 Kasım tarihleri arasında yapılacak Dünya Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Almanya'da bulunan (A) Milli Takım, Bremen kentinde Almanya ile karşılaştı.

Bremen Arena'daki karşılaşmanın ilk setini 25-16 Türkiye önde bitirirken, 2. set 25-17 Almanya'nın üstünlüğüyle geçildi. 3. setten itibaren hücumda ve servislerde son derece etkili olan ay-yıldızlı ekip, bu seti 25-19, 4. seti ise 25-23 aldı ve karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Münster kentindeki ilk maçı da 3-2 kazanan (A) Milli Takım, Almanya ile 3. ve son hazırlık maçını bugün Paderborn kentinde yapacak.

Bu arada karşılaşmayı 2 bin 800 kişi izlerken, çok sayıda Türk taraftar da tribünlerden Türkiye'yi destekledi. Hannover Başkonsolosu Aydın İlhan Durusoy, Muavin Konsolos Melih Tezel, Bremen Eyaleti İçişleri Bakanı Ulrich Maeurer, Türkiye'nin Bremen Fahri Konsolosu Yasemin Vierkötter, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Aşağı Saksonya ve Bremen Eyaletler Birliği Başkanı Ali İhsan Ünlü de seyirciler arasında yer aldı.

BEDESTENLİOĞLU: ''FUTBOLDAKİ YENİLGİNİN ARDINDAN İYİ OLDU''

 

A Milli Takım Antrenörü Mehmet Bedestenlioğlu, maçın ardından yaptığı açıklamada, sıkı bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, ''2 gün üst üste maç yaptık ve çok yorulduk. Kamp yeri için Almanya'yı seçerek doğru bir karar verdiğimizi düşünüyorum. Bu yorgunluk içinde seyircilerimizin motivasyonu çocuklarımıza büyük destek oluyor'' diye konuştu.

Türkiye'nin futbolda Almanya karşısında aldığı yenilginin ardından kendilerinin 2 maçı da kazanmalarının iyi olduğunu dile getiren Bedestenlioğlu, ''Tüm Türk taraftarlara destekleri, sporcularıma da yorgun olmalarına rağmen gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ediyorum'' dedi.

Alman Milli Takımı'nın İtalyan Antrenörü Giovanni Guidetti de kaybetmelerine rağmen sonuçtan memnun olduğunu belirterek, ''As oyuncularıyla oynayan Türk takımını, kendi as oyuncularımızın yer alacağı karşılaşmada yenebiliriz'' ifadelerini kullandı.

Bremen Voleybol Federasyonu Başkanı Lars Thiemann ise maçta karşılıklı hatalar yapılmasına rağmen Türk takımının maçı hakkıyla kazandığını kaydederek, ''Dileğim, Japonya'da final karşılaşmasının Türkiye ve Almanya arasında oynanması'' dedi.

Karşılaşma sonrasında sporcu ve davetlilere Bremen Voleybol Federasyonu tarafından yemek verildi.



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,688 µs