En Sıcak Konular

Erdoğan'ı kızdıran manşet !

11 Ekim 2010 14:32 tsi
Başbakan Tayyip Erdoğan "o manşet" için bakın ne dedi?

Başbakan Erdoğan, "Bedelli askerlik" için söz verdiğini ve bu sözünün arkasında olduğunu, "isminin açıklanmasını istemeyen" bir milletvekiline dayandıran Taraf'a cevap verdi. Şam ziyareti öncesinde gündeme ilişkin soruları cevaplandıran Başbakan Erdoğan, Taraf gazetesinin bugünkü sayısında yer alan, "Bedelli geliyor" başlıklı haberine tepki gösterdi.

Haberi, "O başlık çok çok yanlış" sözleri ile yalanlayan Erdoğan,referandumöncesinde de benzer durumların meydana geldiğini hatırlattı ve "Benim böyle bir taahhüdüm olmamıştır. Hiç bir zaman böyle bir şey söylemedim" dedi.

Konu ile ilgili bir çalışmanın bulunmadığını "Pişmemiş aşa kimse su katmasın" sözleri ile aktaran Erdoğan, "Böyle bir şey sözkonusu değil. Bu konuda da TSK'nin yaklaşımı bizler için önemlidir. İşin teknik boyutu tamamiyle onalara aittir. Ama "böyle bir taahhüt var" şeklindeki iddialar bizi üzer" diye konuştu.

Erdoğan, ayrıca "O vekil kim bilemiyorum. Ama bir kısım medyada bu tür şeyler de alıştığımız bir düzen oldu. 'İsminin verilmesini istemeyen bir yetkili, adının açıklanmasını istemeyen gruptan her hangi yetkili, Başbakan'a yakın isim' gibi, bunlar artık bir kalıp haline geldi. O milletvekili kimse ismi yazılsın biz de hesabını ona göre soralım" dedi.


Taraf'ta yayınlanan haberde, AK Parti'den adının açıklanmasını istemeyen bir milletvekili, gerek mecburi askerliğin süresi, gerekse bedelli askerlik imkanının oluşturulması konusunda BaşbakanTayyip ErdoğanileGenelkurmayBaşkanı Orgeneral Işık Koşaner arasında görüşmelerin yapıldığını hatırlatarak, "Başbakan bedelli askerliği istiyor. Hüakümet bedelli askerliğin uygulamaya konması konusunda kararlı" iddiasında bulunmuştu. 



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,777 µs