En Sıcak Konular

Eymür, Avcı'dan şikayetçi oldu

11 Ekim 2010 13:21 tsi
Eymür, Avcı'dan şikayetçi oldu   
  
Devrimci Karargah terör örgütüne yardım etmek suçundan tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın ofisinden ele geçirildiği belirtilen ses kayıtlarıyla ilgili önemli gelişme...

Devrimci Karargah terör örgütüne yardım etmek suçundan tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın ofisinden ele geçirildiği belirtilen ses kayıtlarla ilgili ifade veren eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, kayıtlarla ilgili şikayetçi oldu. Eymür, emniyet müdürleri ile yaptığı konuşmaların bile dinlendiğini açıkladı.

Avcı'da ses kayıtları çıkan Mehmet Eymür, sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Soruşturmayı yürüten savcı Kadir Altınışık'a yaklaşık 2 saat ifade veren Eymür, adliyeden ayrıldı. Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eymür, çok sayıda kaydının bulunduğunu söyledi. Şikayetçi olduğunu belirten Eymür, özel konuların da bulunduğu kayıtların 1998 yılına ait olduğunu söyledi.

'Avcı kasetlerin kendisine ait olmadığını iddia ediyor. Avcı görevden ayrıldıktan sonra birileri o kasetleri koymuş olabilir mi?' sorusuna Eymür, "Onu bilemiyorum. Benim işim değil." dedi.

Avcı ile daha önce aralarındaki gerginlik hatırlatılan Eymür, "Barıştık biz onunla" karşılığını verdi. Kayıtların neden yapılmış olabileceği sorusuna Eymür, "Eski kayıtlar. O zaman zaten bunların davası da olmuştu." diye konuştu.

"Kayıtlarda kimlerle konuşuyorsunuz?" sorusuna Eymür, "Emniyet müdürleri bile var." cevabını verdi. Kendisini şaşırtan isimler olup olmadığı sorusuna 'Evet' karşılığını veren Eymür, bu isimleri açıklamadı.

Soruşturma kapsamında elde edilen ses kayıtları ile ilgili daha önce de gazeteciler Mehmet Ali Birand ve Fatih Altaylı da ifade vermişti. Birand şikayetçi olmadığını belirtirken Altaylı şikayetçi olmuştu.

cihan



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,675 µs