En Sıcak Konular

Ertuğrul Hoca'dan 'Sağlam' ders

11 Ekim 2010 11:46 tsi
Genç yaşına rağmen Bursaspor'u şampiyon yaparak Anadolu devrimine imza atan başarılı teknik direktör Ertuğrul Sağlam, taktiğin yanı sıra futbolcularına karakter dersleri de veriyor.

Genç teknik adam, kendi hayat felsefesinin temellerini oluşturan kimi sözlerini tahtaya yazarak futbolcuları ile paylaşıyor.

Futbolda elde ettiği başarılara rağmen mütevaziliğini koruyan başarılı teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Özlüce Tesisleri'ndeki odasında bulunan beyaz tahtaya her hafta bir söz yazıyor. Bazen futbol dünyasının ünlü isimlerinin sözlerini tahtasına yazan Sağlam, bazen de kendine ait sözlere imzasını atarak futbolcularına mesaj veriyor.

 

-KAYBETMEYİ HAZMETMEK, KAZANMAKTAN DAHA ZORDUR-

Beyaz tahtaya kendisine ait, 'Kaybetmeyi hazmetmek, kazanmaktan daha zordur' ifadesini yazan genç teknik adam, kazanmanın yanında kaybetmeyi kabullenmenin de erdemine dikkat çekiyor. Her insanın kazandığı zaman sevineceğini ancak kaybettiğinde göstereceği duruşun çok daha önemli olduğunu vurgulayan Sağlam, futbolda kaybetmenin hazmedilemediğine dikkat çekti.

Kaybeden kimi teknik direktörlerin, rakibini kutlamayı beceremediğini ifade eden başarılı taktisyen, "Kaybettiğiniz zaman rakibinizi tebrik edebilmelisiniz ki, kazandığınız zamanda tebrik edilmeyi hak edesiniz." ifadelerini kullandı.

-FUTBOLCULARDAN SAĞLAM'A ÖVGÜ-

Ertuğrul Sağlam'ın futbola bakış açısını ön plana çıkartan yeşil-beyazlı futbolcular ise, başarılı teknik adamın insani değerlere verdiği öneme dikkat çekiyor. Bursaspor'un başarılı kaptanı Ömer Erdoğan, Sağlam'ın "Adam gibi adam" ifadesini tam anlamıyla üzerinde taşıdığını dile getirdi. Ertuğrul hocanın kişiliği ve karakterinin futbolculara da örnek olduğunu belirten Ömer, "Dışı nasılsa içi de öyle bir insan. Gerek futbol gerekse özel hayat konularında çok anlayışlı ve açık sözlüdür. Her türlü sıkıntımızı kendisiyle paylaşabiliyoruz ve o da bize tecrübelerini aktarıyor, yol gösteriyor. Ertuğrul Hoca futbolcunun karakterine çok önem veriyor." diye konuştu.

 

Genç yıldız Sercan Yıldırım ise, Sağlam'ın liderlik vasfının çok iyi olduğunu belirterek, hocası hakkında şu ifadeleri kullandı:

"O taktik anlayışından önce hayatta nasıl durulacağını bize gösterdi. Takım olmayı öğrendik. Sayesinde ekip ruhunu yakalamayı başardık. Ertuğrul Sağlam'ın inanıyorum ki, takım içerisinde herkes için özel bir yeri var."

(CİHAN)
 



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,077 µs