En Sıcak Konular

İktidarsızlığa müthiş reçete

11 Ekim 2010 11:37 tsi
İktidarsızlığa müthiş reçete Orta yaşla birlikte kadın ve erkekte görülen cinsel yetersizliğe, 'Eski ben değilim' duygusu da eşlik edebilir

Kalp, damar, kan ve hormon gibi pek çok sisteminizin uyum içinde işlemesini sağlamak, vücut ihtiyaçlarını eksiksiz olarak karşılamak sağlıklı cinsel yaşamın da ana unsurudur. Beslenme şekli, vücudun vitamin ve mineral ihtiyacı, uyku düzeni, alkol, sigara tüketimi ve stres cinsel performans üzerinde etkilidir. Öte yandan psikolojik faktörler de en az yukarıda bahsettiğimiz noktalar kadar sağlıklı ve düzenli cinsel yaşam oluşturmada söz sahibidir. Orta yaş sorunlarına dikkat Gerek erkeğin gerekse kadının yaşadığı orta yaş sorunları cinsel özgüven kaybının önemli nedeni olabilmektedir.

Menopoz dönemi kadında sancılı bir eski ben değilim duygusu beraberinde şekilde kendini gösterebilir. Artık cinsel özgüven eksikliğini yaşlandığını çekici olmadığını karşı cins doğurabilmektedir. tarafından beğenilmediğini düşünen Oysa her yaşın ayrı güzelliği olduğunu kadın cinsel hayatına son verme fark etmek, fark etmekten de öte eğilimine girer. hissetmek gerekiyor. Eşler arasındaki Erkeklerde de orta yaşla birlikte görülen düzenli ve sağlıklı cinsel yaşamın hormonal değişimler, cinsel yetersizlik iletişimden geçtiğini unutmamak lazım.

Eşinizin enerjisini korumak için detayları atlamayın

B1 Tiamin karbonhidratların 1 enerjiye çevrilmesinde görevlidir. Eksikliğinde iştahsızlık, depresyon ve kas hastalıklarına rastlanır. Halsizlik ve enerji düşüklüğü yaşamın pek çok alanını etkilediği gibi cinsel performansı da etkiler. Önemsiz gibi görünen detaylar enerjinizi çalıyor olabilir. BesinleJeki tiamini korumak önemlidir. Tiamin suda eriyen bir vitamindir ve yemek pişirirken suyunun dökülmemesi bu açıdan önem taşır. Özellikle kurubaklagilleri pişirirken suyunu değerlendirerek bu vitamini koruyabilir en iyi şekilde faydalanabilirsiniz.

SAĞLIKLI CiNSELLiK iÇiN ÖZEL REÇETELER

Düzenli ve sağlıklı bir cinsel hayat için gerekli besinlerin alınması şarttır. Enerji sağlayan, kan dolaşımını artıran reçeteler bu şartın ilk maddesidir

SABAH: Yumurta, beyaz peynir, yarım greyfurt ya da 1 dilim taze ananas, tarçınlı çay, 2 dilim çavdar ekmeği, 1 kaşık bal.
ARA: 1 adet keçiboynuzu, 1 bardak süt.

ÖĞLEN: 1 tabak maydanoz ve roka salatası; tavuk göğsü ızgara, kepekli makarna yağsız yoğurt. ARA: 1 kahve fincanı fındık veya badem; tarçınlı çay. AKŞAM: Domates salatası soğanlı fesleğen ve kuşkonmaz ilaveli, bezelye, bulgur pila lavı.

ARA: 1 adet kivi hindistan cevizi ile veya 1 adet muz. Halk arasında, eskilerin kulaktan kulağa dolaşan afrodizyak reçeteleri cinsel gücü arttıran mucize yöntemler arasında popülarite kazanmış olsa da ne bu reçeteler ne de cinsel gücü arttıran yiyecekler olarak sınıflandırılan besinlerin bilimsel bir kanıtı yoktur. Sağlıklı ve dengeli beslenme prensibi ve kilo kontrolü sağlandığında vücuda enerji verecek, kan dolaşımını düzenleyecek besinler zaten alınmış olacaktır. İktidarsızlığın risk faktörü olan aşırı kilolar yok edilecektir. Ereksiyon güçlüğü ve obezite arasındaki yakın ilişki beslenme alışkanlıklarının gözden geçirilmesini gerektirir.

Nelere dikkat etmelisiniz?

PROTEiN

Proteinler vücutta depo edilmez. Proteinlerin fazlası yağa dönüşerek depo edilirler. Yüksek oranda proteinli besinlerin fazla oranda tüketimi kalp-damar hastalıkları riskini arttırırken iktidarsızlık riskini de tetikleyebilmektedir. Bunun sebebi de protein bakımından zengin hayvansal kaynaklı besinlerin yapılarında katı yağ ve kolesteroldür. Yine fazla protein vücuttan kalsiyum atımını hızlandırır. Fazla protein alımı kadar yetersiz protein de sorun yaratır.

FiTOKiMYASALLAR

Bitkisel besinler tarafından üretilen meyvelere, sebzelere, tahıllara ve baklagillere renk ve lezzet veren çeşitli bileşiklerdir. Aynı zamanda iyi bir antioksidan olduğu keşfedilmiştir. Bunlar; beta karoten, C vitamin, folik asit ve E vitaminidir. Sebze meyve tahıl ürünleri ve baklagiller zengin kaynaklardır. Sağlıklı cinsel yaşam için beslenme prensibi bakliyat ve tam tahıllı besinler bakımından zengin besinlere yer verilmesini gerektirir.

UNUTMAYIN: Ruhsal sağlığı korumak orta yaşta çok önem taşır. Andropoz ve menopoz ruhsal sorunları da beraberinde getirir. Bu yüzden gerekirse profesyonel yardım alınmalıdır.

Dr. İsmail AĞAR bugün




Bu haber 1,281 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,346 µs