En Sıcak Konular

Hanefi Avcı Özal'ı neden dinletti?

11 Ekim 2010 08:58 tsi
Hanefi Avcı Özal'ı neden dinletti?
Devrimci Karargâh terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ı da dinlettiği ortaya çıktı.

Gazeteci Mehmet Ali Birand ve Fatih Altaylı'dan sonra bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gidecek olan Ahmet Özal, savcılara dinlemeyle ilgili olarak 'mağdur' sıfatıyla ifade verecek. Özal, "Kasetin içeriğine yönelik hiçbir bilgim yok. Ben de savcılıkta öğreneceğim." diye konuştu. Özal, yarın savcıdan öğrendiği bilgiler doğrultusunda şikâyetçi olup olmayacağına karar verecek.

Devrimci Karargâh soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Hanefi Avcı'nın daha önce gazeteciler Mehmet Ali Birand ve Fatih Altaylı'yı dinlettiği ortaya çıkmıştı. Her iki isim de savcılara ifade vermişti. Şimdi Avcı'nın dinlettiği üçüncü bir ismin Ahmet Özal olduğu ortaya çıktı. Bu yöndeki gelişmeyi ise Reha Muhtar, Vatan gazetesinde yazdığı dünkü köşesinden şöyle duyurdu: "O sırada cep telefonum çalıyor...Arayan Ahmet Özal..."Reha" diyor, "Ben yurtdışındaydım... Elvan okumuş senin yazını... Hanefi Avcı'nın dinlettirdiği söylenen gazetecilerle ilgili... Beni de çağırdılar 'müşteki' olarak ifade vermeye... Yani beni de dinlemişler..." ifadelerini kullanıyor. Pazartesi günü adliyeye gidecek olan Özal'ın hangi konuşmalarının dinlemeye takıldığını öğreneceğini belirten Muhtar, "Fark ediyorum ki bu telefon dinletme ve Hanefi Avcı olayında yeni belgeler ortalığa dökülecek." diyor. İçinde çeşitli kişilere ait ses kayıtlarının olduğu öne sürülen 24 adet eski teyp kaseti Hanefi Avcı'nın bir süre önce ayrıldığı Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ndeki makam odasında yapılan aramada bir çanta içinde bulunmuştu. Devrimci karargah soruşturması çerçevesinde Avcı'nın odasında yapılan arama sırasında görüntülü kayıt tutulduğu, aynı zamanda bir savcının da aramaya nezaret ettiği öğrenildi. Çalışma ofisindeki aramalarda ele geçirilenler bir torba içinde savcılığa teslim edilmişti. Torba daha sonra Avcı'nın avukatı ve hakim nezaretinde açılmıştı.

 
zaman



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,665 µs