En Sıcak Konular

Maliye yurtdışına çıkış yasağını kaldırdı

10 Ekim 2010 19:46 tsi
İşadamlarının havaalanlarında korkulu rüyası haline gelen vergi borcu nedeniyle yurtdışına çıkış yasağı uygulaması tarih oldu. Maliye Bakanlığı bir genelgeyle yasağı ortadan kaldırdı.

Yurtdışı seyahatlerinde gümrük kapılarına geldiğinde, polisin, "Vergi borcunuz nedeniyle yurtdışına çıkış yasağınız var" şeklindeki sözü ile havaalanından dönen işadamları, referandumda 'Evet' çıkması ile bu utançtan kurtuldu.

Gelir İdaresi Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı'na Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imzasıyla gönderdiği yazıda, vergi borcu nedeniyle hakkında yurtdışına çıkma yasağı konulan işadamlarının yasaklarının kaldırıldığını bildirdi. Bu sayede, kişilerin ya da vergi dairelerinin ayrı ayrı yurtdışı çıkış yasağının kaldırılması için başvuru yapmasına da gerek kalmamış oldu.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın bu yazısı 80 bine yakın işadamına rahat bir nefes aldırdı. Konuyla ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Şimşek, "Artık bu sınırlamayı kaldırıyoruz. Dün İçişleri Bakanlığımıza bu konuda bir yazı gönderdim. Maliye Bakanlığı olarak mevcut idari kararların kaldırılması yönünde İçişleri Bakanlığımıza gereken yazıyı gönderdik" dedi. Uygulama, 23 Eylül 2010 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde gerçekleştirilecek.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, çoğunluğu ihracatçı olan onbinlerce işadamının vergi borcu yüzünden yurtdışına çıkış uygulaması nedeniyle geçmişte mağdur olduğunu söyledi. Türkmenoğlu, "Bu yanlıştan vazgeçilmesini memnuniyetle karşılıyoruz"
dedi.

haber7



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,072 µs