En Sıcak Konular

Veliaht ilk kez göründü

10 Ekim 2010 18:43 tsi
Veliaht ilk kez göründü Kuzey Kore lideri Kim Jong-il ile veliaht oğlu canlı yayında halkın karşısına çıktı...

Kuzey Kore lideri Kim Jong-il ile veliaht oğlu Kim Jong-un, ilk kez bir canlı yayında halkın karşısına çıktı.

Devlet televizyonu, iktidardaki İşçi Partisi'nin 65. kuruluş yıl dönümü nedeniyle başkent Pyonyang'da düzenlenen büyük askeri töreni canlı verdi. Ülkenin kurucusu Kim İl Sung'un adını taşıyan meydanda yapılan törene, öldü ya da yaşıyor tartışmalarının hedefindeki Kuzey Kore lideri Kim Jong-il ile veliaht oğlu Kim Jong-un katıldı. 26 yaşındaki veliaht, tören sırasında dolgun ve ciddi siması, arkaya taralı siyah saçları ve komünist tarzı siyah takım elbisesi ile dikkat çekti. Kim Jong-un, halk tarafından da ilk kez babasıyla birlikte televizyondan canlı izlendi. Kuzey Kore devlet medyası, geçtiğimiz günlerde de ilk kez Devlet Başkanı Kim Jong-il ve veliaht oğlunun fotoğraflarını yayınlayarak dünyaya tanıtmıştı.

Yeni lider Kim Jong-un'a, geçtiğimiz salı günü iktidardaki İşçi Partisi'nin 30 yıl aradan sonra yapılan genel kongresinde general rütbesi verilmişti. Uzmanlar, Kim Jong-un'un askere hiç gitmeden orgeneralliğe atanmasının, sağlığı kötüye giden Kuzey Kore liderinin iktidarı devretmeye hazırlandığının bir göstergesi olduğunu belirtiyor. Kuzey Kore medyası, görev devir tesliminin ne zaman olacağı konusunda bir bilgi vermedi. Kim Jong-il, 1980'deki siyasi kongreden ancak 14 yıl sonra liderlik koltuğuna oturmuştu.

Gözlemciler, 1984 doğumlu İsviçre'de eğitim görmüş ve ailenin en küçük oğlu Kim Jong-un'un ciddi sağlık sorunları bulunan 68 yaşındaki babasından sonra nükleer güce sahip Kuzey Kore'yi yöneteceğine kesin gözüyle bakıyor. Bazı uzmanlar, yeni veliahdın ülkenin çizgisinde bir değişiklik getirmeyeceğini savunurken, bazıları ise lider değişiminin ülkeyi istikrarsızlığa götürebileceğini ifade diyor.

Bu arada törene Pyongyang yönetimin müttefiki Çin'in Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Üyesi olan Zhou Yongkang da katıldı. Törenden önce Kim, Çin Devlet Başkanı Hu Jintao'un kutlama mesajına teşekkür etti.

Arirang adlı askeri gösteriyi Kuzey Koreli liderlerle izleyen Zhou, "Kuzey Kore İşçi Partisi yönetiminde ve Genel Sekreter Kim Jong-un'un liderliğinde, çalışkan ve cesur Kuzey Kore halkı, kesinlikle parlak bir gelecek kuracaktır." dedi.

Arirang, 100 bin kişinin katıldığı kalabalık bir jimnastik ve artistik şovdan oluşuyor.

cha



Bu haber 860 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,532 µs