En Sıcak Konular

Küresel ısınmaya karşı 350 hareketi

10 Ekim 2010 18:27 tsi
Küresel ısınmaya karşı çevreci bir internet sitesinin girişimiyle 188 ülkede 7 binden fazla etkinlik ve protesto gösterisi düzenleniyor. Etkinlikler, 10.10.2010 tarihindeki sıralama vesilesiyle planlandı.

Aralarında Almanya ve Türkiye'nin de bulunduğu 188 ülkede 10.10.2010 tarihindeki anlamlı sıralama vesilesiyle küresel ısınmaya karşı etkinlikler düzenleniyor. Amaç, aralık ayında Meksika'da düzenlenecek Dünya iklim Zirvesi öncesinde yeni iklim antlaşması için sürdürülen pazarlıklara dikkat çekmek.

Bir çevre hareketi olan "350.com" adlı internet sitesinin girişimiyle düzenlenen etkinliklerin Almanya ayağına on binlerce kişi katıldı.

Almanya'nın çeşitli kentlerinde bir araya gelen çevreciler, küresel ısınmaya karşı uyarıda bulunarak daha fazla ağaç dikilmesi ve güneş gibi yenilenebilir kaynaklardan enerji sağlanması ayrıca tasarruflu lambaların kullanılmasına dikkat çekmeye çalıştı.

Enerji verimliliği Başkent Berlin'deki Brandenburg Kapısı'nın önünde de tiyatral bir etkinlik organize edildi. Nükleer bir tesisin sembolize edildiği etkinlikte güneş ve rüzgar gibi temiz kaynaklardan enerji elde edilmesi gerektiğine işaret edildi. Etkinliklerde enerji verimliliğinin önemine de anlatılmaya çalışıldı.

Almanya'nın Bonn, Freiburg, Frankfurt, Bad Homburg gibi birçok kentinde de bisiklet kullanımıne teşvik eden etkinlikler düzenlenirken, iklimin korunması için ağaç dikilmesinin önemi de vurgulandı.
350'nin anlamı 10.10.2010 tarihi, bazı çevreci gruplar tarafından dünya genelinde küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla yapılacak eylem için de aylar öncesinden belirlenen bir tarihti.

"350 Hareketi" isimli grup tarafından organize edilen eylemde, halen 350 ppm olan dünya karbondioksit seviyesinin, ölümcül nokta olan 390'a ulaşmaması için dünyaya çağrıda bulunulması kararlaştırılmıştı.

DW



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,045 µs