En Sıcak Konular

Başbakan 10.10.2010'da 10 tesisin açılışını yaptı

10 Ekim 2010 16:43 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın dışına çıkmayanların Türkiye'de yapılan yatırımlardan haberdar olmadığını söyledi. Erdoğan, "Bu ülkenin eski halini bilmedikleri için yeni yatırımların kıymetini bilmekten uzaklar. İyi ki fark etmiyorlar. Zir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin değişik illerinde tamamlanan 5 baraj 2 içme suyu, 3 sulama projesinin açılışını Aydın'ın Çine ilçesinde yaptı. Aydınlıların 141 yıllık rüyası olan Çine Barajı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, ülkenin her köşesine hizmet götürmeye devam edeceklerini söyledi. Bu gün çok heyecanlı olduğunu anlatan Erdoğan, açılışa katılan vatandaşlarla diyaloğa geçer gibi konuştu. Başbakan, "Sizlere Aydın'da bir dizi açılışlar için yaptığımız o mitingde söz vermiştik. 10.10.10'da demiştik. Tarih verdik bugün o tarihte Çine Barajı su tutmaya başlıyor. Bu baraj kendi alanında dünyada 5. Avrupa'da birinci en yüksek baraj." dedi.

Başbakan, Çine Barajı hikayesinin 141 yıl öncesine dayandığını hatırlattı: "Sene 1869. Dönemin Padişahı Sultan Abdülaziz'e bir rapor sundular. Çine nehrine bir bent yapılmasını, buradan arazinin sulanacağını İstanbul'a padişaha bir rapor halinde ilettiler. Bu rüyayı gerçekleştirdik." diye konuştu.

Başbakan açılışa katılan vatandaşlara teşekkür etti. "Hani siz bu sabah yollara düştünüz ya. Buralara bizimle buluşmaya geldiniz ya. Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır." diyen Başbakan, şöyle dedi: "Burada bir şeye değinmeden yapamayacağım. Zira dertliyim. Bu derdimi sizlerle paylaşmayacağım da kimlerle paylaşacağım. Bazı siyasetçiler başbakan 5 defa, 7 defa gitti aynı tesisin açılışını yaptı diye iftira atıyorlar. Acaba Çine Barajı için kaçıncı kez açılış yaptı diyecekler. Başbakan 5-6-7 defa devletin kurumlarını orada toplayarak açılış yapıyor derler. Bugün yaklaşık 8 kilometre yolu vatandaşlarımın yürüyerek geldiğini gördüm. Benim bu vatandaşım buraya, bu tatil gününde bu 7-8 kilometre yolu yürüyerek neden geliyorlar? Halbuki bir yerlerde gönül eğlendirebilirlerdi. Benim aklıma ne geldi, biliyor musunuz? Helikopterle gelirken bakanlarıma anlattım. Bu tablo bana Osmanlı'nın Domaniç'ten çıkışını hatırlattı. Benim halkım bir sevda adına bunun yapıyor. Sizler bizim heyecanımızı artırıyorsunuz. Sizleri görünce daha çok çalışmamız gerektiğini düşünüyoruz. Şimdi bu taşkınlara son verecek bu çatlak topraklara hayat olacak bu barajları yapmak bize nasip oluyor. Toplamda 58 bin hektar alan sulu tarıma kavuşmuş olacak."

Toplu açılışları görmezden gelenlerin kendi belediyelerin yaptıklarını bakmasını isteyen Recep Tayyip Erdoğan, yaptıklarını küçümseyenlerin aslında kendilerini küçümsediklerinin farkında olmadığını kaydetti. Ankara'nın dışına çıkamayanların, Sivas'ın ötesine gitmeyenlerin Türkiye'de yapılan hizmetleri görmediğini anlatan Başbakan, "Bizim ısrarımızla Ankara'nın dışına çıkmaya başladılar. Duble yollardan geçiyorlar ama bu yolların bu hükümet tarafından yapıldığını bilmiyorlar. Hava limanlarını kullanıyorlar ama onları bizim hükümetimizin yaptığını bilmiyorlar. Bu ülkenin eski halini bilmedikleri için yeninin kıymetini bilmekten uzaklar. İyi ki fark etmiyorlar. Zira Anadolu'daki Trakya'daki şu tarihi hizmetleri fark etselerdi, onları da Danıştay'a Anayasa Mahkemesi'ne götürürlerdi. Eğer görselerdi şu barajları bu sulama kanallarını da Danıştay'a Anayasa Mahkemesi'ne götürürler. Biz milletimizin yüzü gülsün istiyoruz. Bizde haritayı renklere ayırmak yok. Oy verenler ve vermeyenler ayrımı yapmak yok. Biz ülkenin her köşesini değiştirmeye, hizmet taşımaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Başbakan, Aydın'da Adnan Menderes'i de yad etti. "Bu satırlara özellikle dikkatinizi çekiyorum. O Çine çayı ne zalim bir çaydır. 6 asırdır bu çay bir türlü kontrol altına alınamaz. Ya Menderes nehri..." diyerek Mendires'in yazdığı şiiri okudu. Menderes'in bir Türkiye sevdalısı olduğunu belirtin Erdoğan, Yassıada'dan ailesine gönderdiği mektupta "Hayırlısıyla şuradan bir kurtulayım memlekete döneceğim. Oturacağım Çine çayının kenarında bir söğüt ağacının altına demişti. Maalesef merhum Menderes memleketine dönemedi. Maalesef Çine çayı kenarında söğüt altına oturamadı. Ama biz onun adına saygıyla baraja Çine Adnan Menderes adını veriyoruz." şeklinde konuştu.

Çine çayına bu güzel gerdanlığı takmanın kendilerine nasip oldu belirten Erdoğan, ilk kazmanın 1995 yılında vurulduğunu hatırlattı. "Biz göreve geldiğimizde sadece yol inşaatları bitmişti." diyen Erdoğan, "Eğer o yıllardaki ödenekle sürseydi tam 85 yılda biterdi." açıklamasında bulundu.

Başbakan, siyaset hizmet sanat olduğunu vurguladı. Hiçbir ayrım yapmadan vatandaşa hizmet götürmeye çalıştıklarını anlatan Başbakan, 8 yıldır 81 vilayetin her köşesine hizmet götürmeye çalıştıklarını belirtti. Başbakan, şöyle devam etti: "Biz İzmir'de CHP'li bir belediye var demedik orada vatandaşımız var diyerek 40 kilometrelik içme suyu isale hattı yaptık. Aslında DSİ ile İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasındaki protokol isale hattını İBB yapacaktı. Yatırımlarımızı belirlerken, bizden öncekiler gibi getirin şu oyları, kimler ne kadar oy aldı ayrımını yapmadık. Böyle bir politika asla yapmayacağız. Hiçbir seçim, hiçbir halk oylaması sonrasında Türkiye haritasını farklı renklere boyamadık. Partizanlık bu ülkede yakın tarihte çok şey kaybettirdi."



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,264 µs