En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'a küfredildiği iddiası

10 Ekim 2010 14:46 tsi
Adıyaman AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş, Adıyaman Üniversitesi'nde bir öğretim üyesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a küfrettiğini iddia etti.

Yaşar Güleş, Başbakan'a küfreden öğretim görevlisinin üniversitede barındırılmasından dolayı Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mustafa Gündüz'e tepki gösterdi.

AK Parti genişletilmiş divan toplantısında kürsüden partililere seslen AK Parti Adıyaman İl Başkanı Yaşar Güleş, şöyle konuştu: "Adıyaman Üniversitesi'nde bir öğretim görevlisi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a küfretmiş. Ve bunu da öğrencilerin önünde hakaretler yağdırarak devam ediyor. Rektör bu skandal sözler için sesini çıkartmıyor. Bu nasıl iş? Bu kabullenilemez bir olaydır."

Adıyaman Üniversitesi'ndeki hizmetlerin sadece birisi yapıyormuş gibi yansıtmasından rahatsızlık duyduğunu vurgulayan Güleş, Rektör Gündüz'ün millete şirin görünmek için kampus alanına cami yaptırdığını savundu. Adıyaman Üniversitesi'nde ciddi şekilde kadrolaşma olduğunu iddia eden Başkan Güleş, "Biz üniversitelerimizin hiçbir fikre angaje olmadan, kaliteli akademik kadrosu ve eğitim düzeyiyle anılmasını istiyoruz... Konuyla ilgili çalışmaları yapıp ilgili yerlere gerekli raporlarımızı vereceğiz. Diyanet İşleri Başkanı'nı getirip cami açılışını yaptıracaksınız. O cami açılışında bulunacak öğretim görevlisi benim Başbakan'ıma küfredecek. Bu hiçbir zaman kabul edilemez. Bunu şiddetle kınıyorum. " dedi.

İl Başkanı Yaşar Güleş'in konuşması partililer tarafından uzun süre alkışlandı.

Erzurum Milletvekili İbrahim Kavas da konuşmasında, referandum sonucuna değinerek, "Bu millet çok önemli bir karar verdi. Tüm millete teşekkür ediyorum." diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Hüsrev Kutlu ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çattı, Kılıçdaroğlu'nun lider değil sadece genel başkan olduğunu söyledi.

Milletvekili Şevket Gürsoy, Adıyaman sınırları içerisinde olan Nemrut Dağı'nın Malatya'nınmış gibi gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Divan başkanlığını Erzurum Milletvekili İbrahim Kavas'ın yaptığı toplantıya çok sayıda partili katıldı.

cihan



Bu haber 824 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,578 µs