En Sıcak Konular

Peygamberin yolunda büyük buluşma

10 Ekim 2010 10:12 tsi
İstanbul, İslam dünyası için önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapıyor.

İslâm alimleri, "Uluslararası Peygamber Yolu Sempozyumu"nda buluştu. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, "Bu toplantı efendimizi daha iyi tanımayı, daha iyi anlamayı, sevgisiyle bütünleşmeyi ve Sünneti Seniye'ye intibayı güçlendirecektir" dedi. Toplantıya, Güneydoğu'nun kanaat önderleri de katıldı.

İslam dünyası ve Türkiye'nin önde gelen ilim ve fikir adamları, Kur'an, Sünnet, Hulefa-i Raşidin ve sahabe çizgisinde 'Peygamber Yolu'nu konuşmak için "Uluslararası Peygamber Yolu Sempozyumu"nda buluştu. Sempozyuma, Diyanet camiası, ilahiyat fakültesi hocaları ve öğrencilerin yanı sıra Doğu ve Güneydoğu'nun kanaat önderleri de katıldı.

GÜLEN'DEN ANLAMLI MESAJ

Sempozyumda, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Fas Krallığı Alimler Akademisi Genel Direktörü Prof. Dr. Ahmet Abbadi, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Prof. Dr. Şerafettin Gölcük, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raşit Küçük birer konuşma yaptı.

Sempozyumun açılışına tebliğ gönderen Fethullah Gülen de, günümüzde en çok ihtiyaç duyulan hususların 'Peygamber Yolu' başlığı altında gündeme taşındığını vurgulayarak, "Müslümanlar Kur'an ve Sünnet kaynaklıdır; Peygamber Efendimiz, bu iki menbaın bağrından fışkırıp gelişmiştir" dedi.

KENDİMİZE DERS ÇIKARALIM

Mısır Müftüsü Prof. Dr. Ali Cuma, Peygamber Efendimiz döneminde Müslümanlarla diğer toplumların bir arada yaşadığını belirtti. Cuma, "Bu modellerin arka planını iyi bilmeliyiz. Müslümanların yararına olacak modellerdir" dedi. "Toplum ne kadar kötü olsa da Peygamber Efendimiz onlarla yaşamasını bilmiştir" diyen Cuma, "Peygamber Efendimiz'in sözlerini, devlet yönetimini, ibadetini, bütüncül bir şekilde ele alarak kendimize dersler çıkarmalıyız" diye konuştu.

ALLAH YOLUNUN DAVETÇİSİ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu da "Gönlünü, gözünü, kulağını Kur'an'ın sedasına ve Hazreti Peygamber'in çağrısına veren değerli müminler, peygamber yolunun salihleri, Kur'an ve Peygamber aşıkları hepinize selam olsun" diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

"Bu toplantı efendimizi daha iyi tanımayı, daha iyi anlamayı, sevgisiyle bütünleşmeyi ve Sünneti Seniye'ye intibayı güçlendirecektir. Şeyh Galib'in Mevlana'ya dediği gibi biz de efendimize yüksek sesle diyoruz ki 'Efendimsin, cihanda itibarım varsa sendendir."

O'nun 3 mirasına sahip çıkamadık

Sempozyumda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Şefkat ve merhamet peygamberinin ümmetinden, günün birinde intihar bombacılarının çıkması, üzerinde düşünülmesi ve sorgulanması gereken bir konudur" dedi.

Hz. Muhammed'in, yolundan gidenlere bıraktığı 3 önemli mirasa sahip çıkamadıklarının altını çizen Çelik, "Bu miras, Kur'an-ı Kerim, Hazreti Peygamber'in Sünneti Seniye'si ve Ehli Beyit'tir. İslam dünyası olarak biz bu üçüne de hakkıyla sahip çıkamadık. O'nun yolundan giden insanlar olarak, O'nun yolunun gerçek anlamda ne olduğunu bilmek, öğrenmek ve öğretmek zorundayız. Bu toplantının zamanlama itibariyle anlamlı ve insanlığın buna ihtiyacının olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

bugün



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,183 µs