En Sıcak Konular

Nikâh memuruna 10.10.10 mesaisi

10 Ekim 2010 09:11 tsi
Dünyada ve Türkiye'de 10.10.2010 tarihi için nikâh patlaması yaşanıyor. Bugün dünyaevine girmek için Türkiye genelinde başvuruda bulunan çiftlerin sayısı 23 bini buldu.

Aylar öncesinden yapılan müracaatlara cevap verebilmek için bazı nikâh dairelerinde memurlar bugün 07.30'da mesaiye başlayacak. Erken mesai yapacak olan memurlar, normalde günde 30 nikâh kıyarken bugün 70'ten fazla nikâha yetişmeye çalışacak. Diğer günlerde yarım saatte bir yapılan nikâhlar, 15 dakikada tamamlanacak.

Nikâh memurlarının yetişemediği yerde kendisinin devreye gireceğini belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, vatandaşları mağdur etmeyeceklerini söyledi. Çelikbilek sırf nikâhını bugün kıydırabilmek için 6 ay öncesinden talepte bulunanların olduğuna dikkat çekti. Bugün İstanbul'da bin 730 nikâh kıyılacağına işaret eden Wedding World Kuyumcukent AVM Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Merim de, "Çiftler aylar öncesinden bu tarih için sıraya girdi. Biz de nikâhlara yetişememekten korkuyoruz." dedi. 10.10.2010 tarihinde kıyılacak nikâhların ortalama 300 milyon TL civarında bir alışveriş sirkülâsyonu oluşturduğunu ifade eden Kemal Merim, "Türkiye'de sonbahar-kış aylarında pek evlilik istenmez. Ayrıca, 'iki bayram arası evlenilmez' diye bir inanış vardır. Bu yüzden geçmiş yıllarda bugündeki nikâh sayısı 300 civarındayken bu yıl bin 700'lere yükseldi." diye konuştu.

zaman



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,463 µs