En Sıcak Konular

Rumlar KKTC ve Antalya'da 8 milyon Euro harcadı

9 Ekim 2010 18:40 tsi
Rumların, yılın ilk 9 ayında, KKTC'de ve Antalya'da kredi kartlarıyla yaptıkları toplam harcamanın 8 milyon 130 bin Euro olarak gerçekleştiği bildirildi.

Rum Fileleftheros gazetesi, Rum banka transferleri şirketi JCC'nin son verilerine dayanarak, Rumların KKTC ve Antalya'da yaptıkları toplam 8 milyon Euro'luk harcamanın 1 milyon 760 bin Euro'luk kısmının otel konaklamaları, 1 milyon 620 bin Euro'luk bölümünün eğlence ve 1 milyon 480 bin Euro'luk bölümünün ise havayolları şirketlerine ödendiğini yazdı. Gazete ayrıca JCC'nin kredi kartları işlemleriyle ilgili verilerine dayanarak, Rumların bir ay (Eylül) içerisinde KKTC'deki kumarhanelerde toplam 574 kredi kartı işlemi yaptırarak 133 bin Euro harcadığı bilgisine yer verdi.

KKTC'deki otellerde ikamet maksadıyla 689 kredi kartı işlemi yapıldı ve bu amaç için toplamda 177 bin 618 Euro harcandı. Rumlar kredi kartlarını Ercan Havaalanı üzerinden Türkiye'ye gitmek amacıyla uçak bileti alımlarında da kullanıyorlar. Eylül ayında bu maksatla 497 kredi kartı işlemi yapıldı ve yaklaşık 160 bin Euro harcandığı JCC tarafından açıklandı.

JCC verilerine göre, Rumların Türkiye'de yaptıkları harcamalar da eklendiğinde bu meblağın 206 bin 618 Euro'ya ulaştığı belirtildi. Rumların eylül ayında KKTC'de kredi kartlarıyla yaptıkları toplam harcamanın 1 milyon 82 bin 561 Euro olarak gerçekleştiğine de dikkat çekildi.

"KIBRISLI TÜRKLER GÜNEY'DE 13 MİLYON EURO HARCADI"

Kıbrıslı Türklerin Rum tarafında kredi kartlarıyla yaptığı toplam alışverişlerin ise 13 milyon Euro'ya ulaştığını yazdan Fileleftheros gazetesi, bu meblağın 2 milyon 850 bin Euro'luk bölümü süpermarketlerde, 2 milyon 400 bin Euro'luk bölümü konfeksiyon ve 2 milyon 50 bin Euro'luk bölümü de ev eşyası alışverişlerinde harcandığını belirtti.



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,805 µs