En Sıcak Konular

CHP kampında Baykal çatlağı

9 Ekim 2010 15:07 tsi
CHP kampında Baykal çatlağı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin Bolu Abant'ta iki gün süren kampı sona erdi.

Kampın son gününe parti içinde ayrımcılık tartışmaları damgasını vurdu. Toplantıda eski Genel Başkan Deniz Baykal'a yakın olan milletvekilleri, özellikle Genel Sekreter Önder Sav tarafından ayrımcılığa tabi tutulduğundan dert yakındı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partide herkesin birbirine karşı daha dikkatli bir üslup kullanmasını istedi.

Edinilen bilgilere göre, CHP'nin basına kapalı yapılan toplantısı sert tartışmalara sahne oldu. Toplantıda daha çok 'Baykalcı' olarak bilinen milletvekilleri, dışlanmaktan yakındı.

Eleştirilerin hedefindeki isim ise Önder Sav oldu. CHP'li Enver Aysever, "Partide bazıları haddini aşan şeyler söyledi. Onlar bu partide kalamazlar." sözleri üzerine Önder Sav, söz aldı. Yaklaşık 45 dakika boyunca milletvekillerinin eleştirilerini cevaplayan Sav, "Bazıları hadlerini aşan söz ve davranışlarda bulunuyor. Partinin temel ilkelerinde sapma söz konusu değildir. Arkadaşlara ayrımcılık yapıldığı konusu doğru değildir." karşılığını verdi.

Bunun üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu devreye girdi. Kılıçdaroğlu, partide kimseye karşı ayırımcılık yapılmayacağını söylerken, "Bundan sonra herkes birbirine karşı daha dikkatli olacak. Böyle bir düşünceye sahip arkadaşımız varsa gelsinler, konuşup halledelim." diye konuştu.

İki gün süren hararetli toplantıların ardından kısa bir sonuç bildirgesi hazırlandı. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un okuduğu sonuç bildirgesinde iktidar yürüyüşü vurgusu yapılırken, parti içinde kimseye karşı ayrımcılık yapılmayacağı belirtildi. Bildirgede, "Toplantıya yurt dışında görevli olan 7, mazeret beyan eden 3 milletvekilimiz katılamamıştır. 2 gün süre ile yapılan toplantılarda milletvekillerimiz referandum süreci, sonuçları ve 2011 yılında yapılacak olan genel seçimlerle ilgili görüş bildirmiş ve değerlendirmelerde bulunmuşlardır." ifadelerine yer verildi.

Toplantıda, özellikle eski Genel Başkan Deniz Baykal'a yakın olan bazı milletvekillerinin ayrımcılığa uğradıkları gerekçesiyle parti yönetimine sitem ederken, bu durum sonuç metnine de yansıdı.

Birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı bildiride, şu ifadelere yer verildi: "Siyasal iktidarın yarattığı korku toplumuna karşı referandum süresince kararlı bir mücadele sürdüren partimizin genel seçimler için başlatmış olan çalışmaların aynı kararlılıkla sürdürülmesinin yanı sıra, partimizin parlamento grubu ve genel merkez yönetiminin iktidar yolunda tam bir bütünlük içinde, ayırımsız olarak yürüyüş kararlılığı ifade edilmiştir. Aydınlanma devrimi ve demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkelerine sahip çıkacak kadroların Türkiye'de iktidar olması için mücadele kararlılığı vurgulanmıştır."

Cihan



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,443 µs