En Sıcak Konular

Ermeni lidere suikast planı Ergenekon işi

9 Ekim 2010 11:16 tsi
Ermeni lidere suikast planı Ergenekon işi Sivas'taki Ermeni vatandaşların lideri olduğu belirtilen Minas Durmazgüler'e suikast yapılacağı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında dava açıldı.

Tutuksuz sanıklar Bekir Çelik ve Erhan Gönenci hakkında 7,5 ile 18 yıl arasında değişen hapis cezası istenen iddianame, birinci Ergenekon davası ile birleştirilme talebiyle gönderildiği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, Gönenci ile Çelik'in, ikinci Ergenekon davasının tutuklu sanıkları eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, Oğuz Bulut ve Ersin Gönenci ile bağlantılarına dikkat çekildi. İlk duruşma 29 Kasım'da Silivri'de yapılacak.

Yapılan teknik takip sonunda, Gönenci'nin, Şahin ile yakın ilişki içerisinde olduğu, ondan talimatlar aldığı, talimatlar doğrultusunda özellikle mağdur Minas Durmazgüler hakkında bilgi toplayarak, kendisine ilettiği belirtildi. İddianamede Şahin'in, zaman zaman Sivas'a geldiğinde, Gönenci'nin evinde kaldığı ve birlikte Kayseri ve Tokat'a gittikleri ifade edildi. Gönenci ve Şahin'in irtibatlı olduğu kişiler hakkında da alınan mahkeme kararları gereğince teknik takip çalışmaları yapıldığı belirtildi. Araştırmalar sonucunda, Şahin'in Sivas, Tokat ve Kayseri'ye sık sık ziyarete geldiği, bu amaçla Sivas'ta özellikle ikinci davanın tutuklu sanığı Oğuz Bulut ve Ersin Gönenci ile ilişki ve irtibat içerisinde olduğu dile getirildi. Şahin'in Ergenekon'un taşra yapılanmasını oluşturmaya çalıştığı, bu yapılanma ve yapılanmanın faaliyetleri konusunda da Fatma Cengiz'le yakın diyalog içerisinde olduğu vurgulandı. Ergenekon adına yapılanma içerisinde olan bu kişilerin Sivas'ta örgütlenme çalışmaları yürüttükleri, örgüt adına faaliyette bulundukları belirtildi.

SES GETİRECEK BİR EYLEM HAZIRLIĞI

Bu kapsamda Sivas'ta ulusal ve uluslararası kamuoyunda ses getirecek Ermeni bir vatandaşa suikast girişimi içerisinde bulunulduğu anlatıldı. Olayın ikinci Ergenekon iddianamesinde de anlatıldığı ve bir kısım sanıkların yargılanmasının bu kapsamda devam ettiği vurgulandı. Soruşturma dosyasının, İstanbul'a gönderildiği kaydedildi. İddianamede, Bekir Çelik'in Sivas Ülkü Ocakları dergi temsilciliğini yaptığı, ikametgahında yapılan aramada bir adet turuncu-beyaz renkli, 6.35 milimetre çaplı, markası belli olmayan kalem tabanca ile 1 adet MP ibareli, 6.35 milimetre çaplı fişek ele geçirildiği kalem tabancanın ise suikast silahı olarak kullanıldığı anlatıldı. Sanık Emrah Gönenci'nin ise Ersin Gönenci'nin kardeşi olduğu, İbrahim Şahin ile birlikte fotoğraflarının bulunduğu dile getirildi. O bölgedeki Ermeni asıllı vatandaşların ruhanî lideri konumunda bulunan mağdur Minas Durmazgüler'in, 'eylem hazırlığı içerisindeki kişilerden şikâyetçi olduğunu' söylediği kaydedildi. Bekir Çelik'in savcılık ifadesinde ise 'evindeki aramada bulunan kalem tabancayı 6 yıl kadar önce birlikte ava gittiği bir arkadaşının hediye ettiğini' söylediği belirtildi.

Eylemler arasında kuvvetli bağlantı var

İddianamede, Bekir Çelik ve Emrah Gönenci'nin, Sivas Ülkü Ocağı çatısı altındaki eylemleri ve bağlantılarından ziyade, haklarında kamu davası açılan sanıklar İbrahim Şahin, Oğuz Bulut ve Ersin Gönenci ile bağlantıları olduğu belirtilerek, mağdur Durmazgüler'in adresinin araştırılmasında şüpheli Emrah Gönenci'nin katkısı bulunduğu, Bekir Çelik'in hiyerarşik yapıda sanık Ersin Gönenci'nin üzerinde olduğu ve ona 'başkanım' diyerek hitap ettiği ifade edildi. Bekir Çelik'in evinde yakın suikast silahı olarak tabir edilen 6.35 milimetre çaplı tabancanın bulunduğu, Ersin Gönenci'nin İbrahim Şahin'in yönlendirmesi ile mağdur Minas Durmazgüler'e yönelik suikast hazırlığında kardeşi şüpheli Emrah Gönenci'yi kullandığı, Gönenci'nin de bu bağlamda adresi araştırdığı anlatıldı. Sanığın terör örgütünün varlığını, eylemlerini tam olarak bilememekle birlikte istenilen bilgilerin hayatın olağan akışı ile uyumlu olmadığı ve saldırı olasılığının bulunduğuna dikkat çekildi.

İbrahim Şahin, Ersin Gönenci, Oğuz Bulut ve Fatma Cengiz hakkında terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak suçlarından yargılamaların devam ettiği hatırlatıldı. İddianamelerin bütünlüğü ve eylemler arasındaki kuvvetli hukukî ve fiilî bağlantı dikkate alınarak, Bekir Çelik ve Emrah Gönenci'nin de Ergenekon terör örgütü olarak iddia olunan yapılanmanın üyeleri olarak terör örgütü ile organik bağlantı içinde bulunduklarının anlaşıldığı kaydedildi.

Zaman



Bu haber 857 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,534 µs