En Sıcak Konular

Erdoğan'dan 'kamusal alan' tepkisi

8 Ekim 2010 18:25 tsi
Erdoğan'dan 'kamusal alan' tepkisi Başbakan Erdoğan, Berlin'e hareketi öncesinde Esenboğa Havaalanında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan: Tezkere ile bilgilendirme gizli oturumda birlikte yapılacak    

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz tezkere ile bilgilendirmeyi ikisini bir arada gizli oturum ile yapacağız." dedi.

Başbakan Erdoğan, Berlin'e hareketi öncesinde Esenboğa Havaalanında açıklamalarda bulundu. Erdoğan burada gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin, "Terörle mücadelede Kandil'i tasfiye projesinden bahsediliyor. Böyle bir plan var mı?" şeklindeki sorusu üzerine Erdoğan, "Bunun cevabını bu haberi yapanlara sorarsanız çok iyi olur. Çünkü biz bu konuyla ilgili herhangi bir adım atarsak, bunu bizzat bizlerden ya da ilgili arkadaşlarımızdan duyarsınız."dedi.

Erdoğan, terörle mücadele konusundaki gizli oturum konusunda ise,"Biz tezkere ile bilgilendirmeyi ikisini bir arada gizli oturum ile yapacağız. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Sanıyorum Salı günü bunu gerçekleştirecekler veya Çarşamba. Grup Başkanvekili arkadaşlarım nihai kararı verecekler." açıklamasında bulundu.

Başbakan Erdoğan, türban konusundaki bir başka soruya ise "Zannediyorum ki, sizler bu konuyu sormaktan yorgun düşmüş olmanız lazım. Biz de bu soruya yanıt vermekten yorulduk." karşılığını verdi.

Erdoğan şöyle devam etti: "Fakat ben sadece bir şeyi sizlere söyleyeyim: Yasama organı ne iş yapar? Veya yasama organından bir karar çıktıysa ve bu kanun çıktıktan sonra da eğer uygulama alanı bulamıyorsa ki, Anayasa Mahkemesi'nin bir müdahalesi olmak suretiyle daha önce böyle bir müdahalede bulunuldu. Fakat şu anda ana muhalefetin lideri olumlu bir yaklaşımı halk oylaması esnasında ortaya koydu. Fakat şimdi görüyorum ki, farklı bazı gelişmeler var. Bugünkü açıklamalar bu şekilde. Muhalefet gerçekten kararlıysa, arkadaşlarımıza talimat verelim. Bu konuda yasal bir zemin gerekiyorsa, yani bu işi sağlama bağlayalım diyorsak, buna böyle inanıyorsak hemen adımı atalım. Gerekli olan neyse, çünkü fazla bir şey değil. 3 madde de hallolacak bir şey. Hemen bu işi bitirelim. Kim samimi kim değil ortaya çıksın."

"Ben inancım sebebi ile başımı örtüyorum" diyen insanlarla ilgili cumhuriyetin en önemli kurumunun siyasi partiler ya da siyasi partilerin içindeki kişiler olmadığını söyleyen Erdoğan, "Neresidir? Diyanet İşleri Başkanlığı'dır. Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda çalışmasını yapar. Fakat eğer siz bunun yanında da başka çalışma yaptırmak istiyorsanız, o çalışmanızı da yaptırın. Biz de gerekirse yaptıralım. Bir havuz oluşsun. Ondan sonra da hazırlıklarımızı yapalım. Bu işi bitirelim." diye konuştu.


"İNANÇ VE EĞİTİM ÖZGÜRLÜĞÜ ÖNÜNDEKİ PERDEYİ KALDIRALIM"

Bu gündemin artık ortadan kalması gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Çünkü bu inanç özgürlüğü ile alakalı bir konu." ifadesini kullandı. İnanç ve eğitim-öğretim özgürlüğüne artık bu perdenin konmaması gerektiğini belirten Erdoğan, "Genç yavrularımız, anneler-babalar artık huzur bulsunlar." dedi.

Erdoğan şunları dile getirdi: "Kamusal alan, kamusal alan, kamusal alan. Allah aşkına, 7 sene öncesine kadar bu ülkede kamusal alan yok muydu? 7 senedir literatüre kamusal alanı soktular. Çankaya'ya 7 sene öncesine kadar rahatlıkla herkes giriyordu. Ama 7 sene önce bir kamusal alan literatüre sokuldu ve ondan sonra başörtülüler Çankaya'ya da alınmaz oldu. Aynı şekilde farklı yerlere de sokulmaz hale getirildi."

"Bu ülke kimin? Bu ülkenin kamu binaları kimin? " diye soran Erdoğan, "Bunlar halkın değil mi? Buralara rahatlıkla benim vatandaşım giremeyecek mi? Bazı yerlerde anneler, babalar, hanımlar testten geçiriliyor. Şöyle olursa olur, böyle olursa olmaz gibi saçma sapan şeyler ortaya konuyor. Bunlar özgürlükçü ülkelerde demokratik, laik, sosyal hukuk devletinde olacak şeyler değil. Ama ne yazık ki, bu ülke zorla buna alıştırılmaya çalışılıyor." şeklinde konuştu.

Zorla bir yere gitmenin mümkün olmadığını kaydeden Erdoğan, herkesin 'özgürlüğü yudumlaması' gerektiğini söyledi. Erdoğan herkesin birbirine saygı ve sevgi ile muamele etmesi gerektiğini ifade etti.

Erdoğan'a, "Üniversitelerin dışındaki eğitim kurumlarında ve kamu kurumlarındaki çalışanların da başörtüsü ile çalışma talebi var. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir?" sorusu da yöneltildi. Erdoğan, "Bunların hepsini ilgili yetkili bütün birimler çalışmalarını yapar. O çalışmadan sonra bunun kararı verilir. Dünya Türkiye'den ibaret değil. Siz gazetecisiniz. Olaylara bakarken halkı da yanlışa sevk etmeyin. Bunda sizin de çok büyük vebaliniz olur. İşinize geldiğinde, Batı diyorsunuz, Amerika diyorsunuz. Dünyadaki uygulamaları masaya yatırın. Bundan sonra da ülkemizle ilgili adımları atalım, özgürlüklerin çerçevesini ona göre belirleyelim. İsteyene göre özgürlük olmaz." dedi.

Erdoğan, Genelkurmay Başkanı ile gerçekleştirdiği görüşmede tek tip askerlik konusunun gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine de, "O brifingi almadık. Brifingi alacağız." ifadesini kullandı.

Almanya-Türkiye arasındaki futbol maçında skor tahmini de sorulan Erdoğan, gülümseyerek "Gaybı bilemem." cevabını verdi.

cihan




Bu haber 926 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,602 µs