En Sıcak Konular

Feldkamp: 'Arda yıldız olamaz'

8 Ekim 2010 17:12 tsi
Galatasaray'ın eski teknik direktörü Karl Hainz Feldkamp, Arda Turan'ın yıldız potansiyeli olmadığını iddia etti.

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Karl Hainz Feldkamp, sarı kırmızılı takımla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, Türk futbolunun önemli isimlerinden Arda Turan'ın yıldız potansiyeli olmadığını iddia etti.

Galatasaray'ın Hollandalı teknik patronu Frank Rijkaard'a da mesaj gönderen Feldkamp, ''Rijkaard kendini ispatlamalı.'' dedi.

Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'nda açıklama yapan Feldkamp, "Galatasaray beni hayal kırıklığına uğrattı. Şu anda Avrupa Kupaları'nda olmaması büyük bir eksiklik. Geçen sezon şampiyon olamadı. Daha sezon yeni başladı; ama Rijkaard'ın artık kendini ispatlaması gerekir. Önümüzdeki süreç onun için belirleyici olacak. Galatasaray'a uyuyor mu uymuyor mu göreceğiz." diye konuştu.

RIJKAARD'IN ELEŞTİRİLMESİ NORMAL

Başarısız sonuçlardan dolayı ilk eleştirilen kişinin teknik direktör olacağını belirten Feldkamp, "Bu koşullarda Rijkaard'la devam edilir mi bilmiyorum. Bu konuda bir şey diyemem; ama Galatasaray gibi büyük bir takım şampiyon olamadığı zaman, 6 maç sonrası zirvenin çok uzağında kaldığı zaman doğal olarak ilk eleştirilen teknik direktör olur." şeklinde konuştu.

TERİM İÇİN BİR ŞEY DİYEMEM

Takımın başına Fatih Terim'in gelip gelmeyeceği iddiaları için bir şey dişemeyeceğini belirten deneyimli teknik adam, "Fatih Terim için hiçbir şey diyemem, "Rijkaard gider Terim gelir" fikri sadece yönetime ait olabilir. Bunu yöneticiler bilir. Ben ikinci kez Galatasaray'a gelişimde şampiyon oldum. Teknik direktörlerin tekrardan takıma dönmeleri doğaldır; ama Terim için bir şey diyemem" dedi.

ARDA TURAN'IN ULUSLAR ARASI DÜZEYDE YILDIZ OLABİLECEĞİNİ SANMIYORUM

Avrupa'dan pek çok takımın bile gündeminde olmasına karşın Arda Turan'a eleştirel bakan Feldkamp, "Arda Turan'da uluslar arası düzeyde yıldız olabilecek potansiyeli görmüyorum. Sürekliliği yok. Mesut Özil gibi değil. Türkiye'de futbolcular çok çabuk para kazanıyorlar; ama benim için asıl yıldız kendini uluslar arası alanda ispat eden futbolcudur. Arda'da bu cevheri göremedim. Çok daha güçlü olması gerekir." diye konuştu.

Mesut Özil'in ise hâla kendisini ispat etmediğini belirterek, "Mesut Özil'e gelince Real Madrid'te kendini ispatlamalı. Henüz yıldız olduğunu düşünmüyorum. 2-3 sene içerisinde Real Madrid'te çok iyi işler yapmalı; ancak o zaman yıldız diyebiliriz." dedi.

BEŞİKTAŞ İYİ YOLDA, AMA ASIL BAŞARIYI ERTUĞRUL SAĞLAM YAKALADI

Schuster'le daha önce çalıştığını ifade eden Feldkamp, "Beşiktaş, son birkaç yıldır çok iyi transferler yapıyor. Schuster çok deneyimli ve başarılı bir teknik direktör. Kendisiyle İspanya'da da çalıştık. Bence Beşiktaş, iyi futbol oynuyor ve rakiplerine göre şu anda favori gözüküyor." dedi.

Karl Hainz Feldkamp'ın son sözleri ise Bursaspor'la ilgiliydi: "Bence asıl başarıyı Bursaspor gösterdi. Ertuğrul Sağlam'ın yaptığı iş çok büyük. Bursaspor gibi birtakımı şampiyon yaptı. Bu sene de olabilirler. Liderler. Türkiye'de herkes 3 büyük takıma bakıyor; ama burada Bursaspor gerçeği var. Almanya'da da çok mütevazı bir takım var: Mainz… şu anda liderler. Bu takımlara da eğilmek gerekir."

CİHAN



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,584 µs