En Sıcak Konular

Bahçeli'den 'tek başına iktidar' genelgesi

8 Ekim 2010 16:56 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin teşkilatlarına gönderdiği bir genelgeyle, MHP’nin 2011 genel seçimleri kampanyasını başlattığını hatırlattı ve hedefin, mutlaka tek başına iktidar olmak olduğunun altını çizdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin teşkilatlarına gönderdiği bir genelgeyle, MHP’nin 2011 genel seçimleri kampanyasını başlattığını hatırlattı ve hedefin, mutlaka tek başına iktidar olmak olduğunun altını çizdi. Genel seçimlerin yapıldığı günün akşamına kadar olağanüstü bir gayret sarf edilmesini isteyen Bahçeli, “Amaç tek başına iktidar olmak yolunda ‘Tam Yol İleri’ gitmektir,” dedi.

“ARTIK AKP’YLE GİDİLECEK YOL KALMAMIŞTIR”

Bahçeli, yayımladığı genelgeye, AKP hükümetinin 8 yıllık iktidarındaki icraatlarını eleştirerek başladı. MHP lideri, Hükümetin ekonomik, ülke içi ve uluslararası politikalarını ağır bir dille eleştirdikten sonra “Adalet ve Kalkınma Partisiyle geçen sekiz yılın özü ve özeti kısaca bunlardan ibarettir,” dedi ve bu partiyle ‘gidilecek bir yol, ulaşılacak hedef ve varılacak bir yer kalmadığını’ savundu.

“PARTİMİZİN SORUMLULUĞU DAHA DA ARTMAKTADIR”

“Türk milletinin, bu yüzyılın ikinci on yılında AKP’ye tahammül etmesi, daha fazla katlanması mümkün değildir,” diyen Bahçeli, bu çerçevede, partilerinin sorumluluğunun daha da artmakta ve yapacaklarının ağırlığının da fazlalaşmakta olduğunu belirtti.

“TEK BAŞINA İKTİDAR HEDEFİ İÇİN…”

MHP’nin, 2011 genel seçimleri kampanyasını 1 Ekim günü başlattığını hatırlatan Bahçeli, “Önümüzde çok hassas ve önemli olan bu sürecin partimizi tek başına iktidar hedefine ulaştırması için tüm teşkilat yöneticilerimiz ve mensuplarımız aşağıda belirtilen hususlara özenle uyacaklar ve riayet edeceklerdir,” deyip, 6 maddelik bir liste sıraladı.

“HEDEF TEK BAŞINA İKTİDARDIR; YAPILACAK OLAN SEÇİMLER TÜRKİYENİN SON ŞANSIDIR”

Uzun siyasi ömründe MHP’nin, belirli aralıklarla ve değişik dönemlerde oluşan koalisyon şartları dışında, tek başına iktidar hedefine ulaşamamış olduğunu hatırlatan Bahçeli, “Mazisi on yılı bile bulmayan bir siyasi partinin sekiz yıldır iktidar olduğu düşünüldüğünde, gelecek yıl itibariyle kırk ikinci yılını geride bırakacak olan partimizin tek başına yönetim sorumluluğunu üstlenmemesi için hiçbir neden yoktur ve olmayacaktır,” dedi ve hedefin, mutlaka tek başına iktidar olmak olduğunun altını çizdi. MHP lideri,”Yapılacak olan Genel Seçimler Türkiye’nin son şansıdır,” dedi.

“İKTİDARIN OYUNLAR TEZGAHLAMASI MUHTEMELDİR”

“Tıpkı Referandum öncesinde olduğu gibi, bundan sonra da, AKP iktidarının Milliyetçi-Ülkücüler üzerinden siyaset yapması, oyunlar tezgahlaması kuvvetli ihtimaldir,” iddiasında bulundan Bahçeli, “Ancak bunlara karşı şimdiden hazırlıklı olunacaktır,” uyarısında bulundu.

“HER İNSANIMIZIN KARNININ TOK OLMASI TARTIŞMASIZ AMACIMIZDIR”

Vatandaşların daha huzurlu, daha güvenli ve mutlaka ekonomik olarak daha iyi şartlara sahip olmasının kendileri için vazgeçilmez bir hedef olduğunu kaydeden MHP lideri, “Her insanımızın başının dik, karnının tok ve geleceğinin onurlu olması tartışmasız amacımızdır,” dedi.

PARTİ İÇİ ÇEKİŞME

Genelgede, 2011 genel seçimleri için milletvekilliği adaylığı konusunda parti içi çekişme konusunda da partilileri uyardı ve şunları söyledi:

“BİREYSEL HEDEFLERLE HAREKET EDİLMESİ DOĞRU OLMAYACAKTIR”

“Türkiye’nin ve Türk milletinin beka düzeyinde sorunlarla boğuştuğu böylesine hayati bir döneminde, teşkilatlarımızda milletvekilliği adaylığı için yapılacak doğal rekabetin dışında; çekişmelerin, çatışmaların, küslüklerin olması; isimlerin, hedeflerimizin ve ülkülerimizin üzerine ve önüne çıkarılması hem milletimize hem de partimize zarar verebilecek ve teşkilatlarımızın hizip içine girmesine yol açabilecektir. Bugünkü şartlarda devlet ve millet olarak tarihi bir yol ayrımında olduğumuz düşünüldüğünde, bireysel hedeflerle hareket edilmesi doğru ve makul olmayacaktır.”

“KAVGANIN TARAFI OLUNMAYACAK”

Türkiye’nin, ‘çatışma riskinin arttığı’ bir ortamda seçim sürecine girmiş olduğunu kaydeden Bahçeli, her ne sebeple olursa olsun, hiçbir tartışmanın, çatışmanın, kavganın tarafı olunmaması gerektiği söyledi ve herhangi bir ‘kanunsuz eylem’ karşısında güvenlik birimlerinin harekete geçmesi için azami özen ve sabır gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“TAM YOL İLERİ”

Genel seçimlerin yapıldığı günün akşamına kadar olağanüstü bir gayret sarf edilmesini isteyen Bahçeli, “Amaç tek başına iktidar olmak yolunda ‘Tam Yol İleri’ gitmektir,” dedi.



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,264 µs