En Sıcak Konular

Cami cemaati böyle fişleniyor mu?

8 Ekim 2010 16:06 tsi
Türkiye'de sonunda bu da oldu. Camiye girmek için kimlik sırasına giriliyor. Kimliklere el konuluyor. Bilgiler alındıktan sonra namaz çıkışında veriliyor. Cemaat tek tek fişleniyor.

Cuma namazını kılmak için camiye giden vatandaşlar şoke oldu.

Ankara Tandoğan'da iki aydır ilginç bir olay yaşanıyor. Tandoğan meydanında bulunan MKE'nin (Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu) bahçesindeki camiye Cuma namazı kılmak için giden cemaat iki aydır fişleniyor. Cami bahçesinde bekleyen özel güvenlik görevlileri, cami cemaatinin kimliklerine el koyuyor, vermek istemeyenlere zor kullanıyor.

Bugün Cuma namazında bu uygulamaya itiraz eden vatandaşlarla tartışan görevliler, silahlarına davranarak cemaate adeta gözdağı verdi.

Daha önce böyle bir uygulamanın olmadığı, son iki aydır bu uygulamayla karşılaşan vatandaşı 'fişleniyor muyuz' şüphesi sardı. Cami giriş ve çıkışında oluşan kimlik alma-verme kuyruğu ise işin cabası. Umuma açık bir alanda, halkın kimliklerinin alınarak kayda girmesi cemaatin sert tepkisine neden oldu.

Bir vatandaşın "Cami, MKE'nin sınırları içerisinde fakat bahçe kapısı girişi farklı, ana bina ile tel örgülerle ayrılmış. Yani güvenlik açısından problem teşkil edecek bir durum söz konusu değil" ifadesi ise MKE'nin böyle bir kararı güvenlik için almış olabileceği ihtimalini de ortadan kaldırıyor.

Dini vecibesini yerine getirmekten başka bir düşüncesi olmayan vatandaşa layık görülen bu manasız uygulamayla ilgili olarak ise yetkililer açıklama yapmaktan kaçınıyor.

Bu emrin kimden ve neden geldiği ise tam bir muamma

Cami girişinde bekleyen silahlı özel güvenlik görevlileri, camiye gelen vatandaşların kimliklerini istedi. Ne olduğunu anlayamayan halk ilk etapta kimliğini verdi. Fakat daha sonra olayı anlamaya çalışan bazı vatandaşlar, uygulamanın nedenin sordu. Yetkililerin, kimlikleri neden topladıklarına bir açıklık getirememeleri, halkın büyük tepkisine neden oldu. Bazı vatandaşların haklı olarak kimliğini vermemesi sonucu, halk ile güvenlik görevlileri arasında kısa süreli arbede yaşanmasına neden oldu. Vatandaşların bir neden açıklanmadan kimliklerini vermeyeceklerini söylemeleri üzerine ise güvenlik görevlileri seyyar dipçikli silahlarına davranarak, olayı öğrenmeye çalışan vatandaşa adeta gözdağı verdi. Olayı cep telefonlarıyla görüntülemeye çalışan vatandaşlar ise güvenlik görevlilerinin tehditleriyle karşılaştı.

Bilgi almak için 13:30 ve 15:00'te aradığımız MKE Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,627 µs