En Sıcak Konular

İstanbul Barosu'na başkan adayı oldu

8 Ekim 2010 14:48 tsi
İstanbul Barosu Başkanlığı seçiminde Hukukun Üstünlüğü Platformu adına baro başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Oldukça iddialı vaatlerde bulunan Şahin kimdir?


Şahin, Swissotel'de düzenlediği basın toplantısında, öncelikli görevlerinin baroyu normalleştirme olduğunu belirterek, ''Günlük siyasetten arınarak İstanbul Barosunun üzerine düşürülen gölgeyi kaldırmak istiyoruz'' dedi.

İstanbul Barosuna bağlı avukatlara itibarlarını geri kazandırmak, yargılamanın asli unsurlarından olan avukatlık mesleğini bağımsız kılmak istediklerini ifade eden Şahin, kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayan bir anlayışla baroyu yönetmeyi planladıklarını anlattı.

Hukukun Üstünlüğü Platformunun, üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü savunan bir oluşum olduğunu belirten Şahin, avukatlık mesleğine iade-i itibar kazandırarak, daha güvenli ve insanca çalışma koşulları hazırlamak için mücadele edeceklerini bildirdi.

Şahin, avukatların sosyal durumlarını güçlendirmek için İstanbul Barosuna yakışır baro binası, sağlık, spor ve sair sosyal tesisleri içinde barındıran fiziki mekanların öncelikli çalışma alanlarından olacağını bildirerek, sağlık, seyahat, konaklama, alışveriş konularında kendilerine kolaylık ve avantaj sağlayacak bir ''barokart'' çıkartacaklarını söyledi.

2010 İstanbul Baro Seçimleri Başkan Adayı Av. Satılmış ŞAHİN kimdir?

1957 yılında Yozgat Akdağmadeni İlçesi'nin Umutlu Kasabası'nda doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Yozgat'ta tamamladı. 1982 yılında askerlik görevini tamamladıktan sonra Ankara’da memur olarak göreve başladı. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak tayinini Kadıköy’e aldırıp memur olarak görevini sürdürürken bir yandan da üniversite eğitimine devam etti.

Memuriyet görevi sırasında İstanbul'da tanınma fırsatı buldu. Şahin 1988 yılında Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1989 yılında ŞAHİN HUKUK BÜROSU'nu kurarak serbest avukatlık yapmaya başladı.

Satılmış Şahin önderliğindeki ŞAHİN HUKUK BÜROSU, 21 yıldır bürosundaki diğer meslektaşları ile birlikte hukuk&danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra birçok konuda uzmanlaşarak bölgesinde ve İstanbul'da önde gelen hukuk bürolarından biri oldu.

Aynı zamanda İstanbul Yozgat Kültür Dayanışma Derneği Kurucu Başkanlarından olan Şahin, Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı, okul koruma dernekleri ve çeşitli derneklerde başkanlık ve kurucu üyelik yaptı.

2004 yılında Aktif Hukuk Dergisi'nin kuruculuğunu yapan Şahin, Hukukun Üstünlüğü Platformu Baro Başkan Adayı olarak 2006 yılındaki İstanbul Barosu Baro Başkanlığı Seçimleri'ne Başkan Adayı olarak katıldı. 2010 yılında İstanbul Baro Başkanlığı’na tekrar aday oldu ve seçim çalışmaları devam etmektedir.

Halen Kadıköy'deki bürosunda avukatlık mesleğine devam eden Şahin; Tarihe, sanata, kitaplara ilgisi olan, iyi derecede tenis oynayan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Haber 7



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,535 µs