En Sıcak Konular

O suikast de Ergenekon'a girdi

8 Ekim 2010 14:09 tsi
O suikast de Ergenekon'a girdi Ergenekon'a bir birleştirme kararı da Sivas'tan geldi.

Sivas'ta, Ermeni kökenli vatandaşların ruhani lideri olduğu belirtilen Minas Durmazgüler'e yönelik suikast planladıkları iddiasıyla Emrah Gönenci ve Bekir Çelik hakkındaİstanbulözel yetkili Cumhuriyet Savcısı Kasım İlimoğlu tarafından dava açıldı.

İddianamede, bu sanıkların "Ergenekon terör örgütü olarak iddia olunan oluşumun Sivas yapılanmasının başında olan eski Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin'den talimat aldıkları belirtildi. Sivas'ta yürütülen soruşturmadan ayrılarak İstanbul'a gönderilen veErgenekondavasıyla birleştirme talepli olarak açılan davanın iddianamesinde, aynı soruşturmada adı geçen İbrahim Şahin, Fatma Cengiz ve Ersin Gönenci'nin sanık olarak yargılandıkları Ergenekon davasının iddianamesinde aynı suçlamanın yer aldığı hatırlatıldı.

İddianamede, Sivas'ta Ermeni kökenli vatandaşların ruhani lideri Minas Durmazgüler'e yönelik eylem hazırlığına ilişkin İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında bir soruşturma başlatıldığı anlatıldı. Bu suikast planlarının ve S1 adı verilen suikast timlerinin yer aldığı "Tedhiş planı"nın, Ergenekon soruşturması kapsamında İbrahim Şahin'in evinde yapılan aramalarda ele geçirildiği hatırlatıldı. Bu planla ilgili olarak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir dava açıldığı kaydedilen iddianamede, İbrahim Şahin, Fatma Cengiz ve Ersin Gönenci hakkında Ergenekon soruşturması kapsamında dava açıldığı ifade edildi.

Sivas'ta yürütülen soruşturma kapsamında Minas Durmaz Güler'in Sivas Emniyet Müdürlüğü'nde 08 Ocak 2009 tarihinde ifadesinin alındığı belirtildi. Uzun yıllardır gümüş işçiliği ile uğraştığını, kendisine ait dükkanı olduğunu, Ermeni kökenli olduğunu, Sivas'ta yaklaşık 20 hane Ermeni vatandaşı bulunduğunu, bu kişilerle sürekli görüştüklerini anlatan Durmazgüler'in, hiç kimse ile her hangi bir probleminin olmadığı şeklinde ifade verdiği kaydedildi. 2008 yılının sonlarında eylem hazırlığının ortaya çıkması üzerine Durmazgüler'in koruma altına aldığı belirtilen iddianamede, durumun kendisine anlatılması üzerine Durmazgüler'in şüphelileri tanımadığını, kendisine hangi amaçla eylem tertip ettikleri hakkında bilgisinin olmadığını, aralarında husumet bulunmadığını, herkes ile dost olduğunu, kendisine yönelik eylem hazırlığı içerisindeki kişilerden şikayetçi olduğunu söylediği açıklandı.

Şüpheliler İbrahim Şahin ile Fatma Cengiz'in, Ermeni kökenli kişiler hakkında bilgi temin etmeye, bir kısım girişimlerde bulunan kişilerin isimlerini tespit etmeye çalıştıkları, aralarındaki iletişim sırasında tespit edilen mesajlardan bir tanesinde İbrahim Şahin'in, kendisini, "Ben Ermenilere karşı kurulan örgütün ilk başkanıyım..." şeklinde ifadelerle tarif ettiği, bir başka mesajda ise, "... Asena görev var, Ermeni öldürülmeli" sözleriyle 'Asena' kod adını kullanan Fatma Cengiz'e talimat ilettiği kaydedildi.

Şüpheli Şahin ve grubunun Durmazgüler'e yönelik eylem hazırlığı içerisinde bulundukları, Ermenilerden özür dilenmesi yönünde TBMM Başkanlığı'na dilekçe vererek kampanya düzenleyen kişilerin isim listesini temin ettikleri, İbrahim Şahin'in evinde ele geçen suikast planlarına göre müştekiler Ali Balkız, Kazım Genç ve Mesrob Mutafyan'a yönelik, "Tedhiş planları" hazırladıkları,AnkaraGölbaşı'nda ele geçen silahların planlanan suikastleri gerçekleştirebilecek sayı ve nitelikte olduğu, S-l isimli yapılanmada ve tedhiş planlarında isimleri bulunan şüphelilerin bu suikastlerde görev alacak ekip olarak hazırlandığı da iddianamedeki bilgiler arasında bulunuyor.

Şüpheli İbrahim Şahin liderliğindeki hücre yapılanmasına yönelik yapılan teknik takip çalışmalarında, Türkiye'de yaşayan bir kısım Ermeni asıllı vatandaşlara yönelik eylem hazırlığı içerisinde oldukları, özellikle Sivas ilinde yaşayan ve o bölgedeki Ermeni asıllı vatandaşların ruhani lideri konumunda bulunan Minas Durmazgüler'e yönelik suikast hazırlıkları yaptıkları, bu amaçla şüpheli İbrahim Şahin'in, Minas Durmazgüler'in adresini tespit etmeye yönelik çalışmalar yaptığı anlatıldı.

Sivas'ta yürütülen soruşturmanın Emrah Gönenci ve Bekir Çelik yönünden ayrılarak İstanbul CMK 250 maddesi ile özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine gönderildiği belirtilen iddianameyi, Savcı Kasım İlimoğlu hazırladı. Ergenekon davasıyla birleştirme talepli olarak açılan davanın iddianamesinde iki sanık, "Örgüt üyesi olmak, örgüte yardım yataklık yapmak"la suçlanıyor. Dava,29 Ekim2010 tarihinde Silivri cezaevinin bitişiğinde oluşturulan ve Ergenekon davalarının görüldüğü mahkeme salonunda görülmeye başlanacak. 

CİHAN



Bu haber 1,083 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,179 µs