En Sıcak Konular

Helikopterli terör operasyonun zanlıları adliyeye sevk edildi

8 Ekim 2010 13:17 tsi
İstanbul Maltepe, Kadıköy ve Sancaktepe ilçelerinde yaşanan terör olaylarının faillerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 20 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyon saniye saniye polis kameralarınca kaydedildi. Helikopterin havadan çektiği görüntülerde zanlıların bulunduğu evlerin ve polisin operasyon için attığı adımlar yer aldı.

Bölücü terör örgütüne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Emniyetten yapılan yazılı açıklamada operasyonda yakalanan zanlıların Maltepe, Kadıköy ve Sancaktepe ilçelerinde kamu düzeninin tehlikeye düşürmek amacıyla molotof kokteylli ve havai fişekli korsan gösteri eylemlerini organize ettikleri, güvenlik güçleri ile kamu ve özel kişilere ait bina ve iş yerlerine yönelik Molotoflu saldırılar düzenledikleri ve araç yakma gibi bazı eylemlere katıldıkları belirtildi.

Operasyon için polisin helikopter de kullandığı çalışma sırasında çekilen görüntüler ise film karelerini aratmadı. Polisin kendi güvenliği ve zanlıların kaçma ihtimalini önlemek için kullandığı helikopterden çekilen görüntülerde operasyon timlerinin evlere girmeden önce yaptığı çalışmalar da yer aldı. Görüntülerde helikopterden çekilen görüntüler yardımıyla yönlendirilen yerdeki timlerin evlere girmesi ve gözaltına alınan zanlıların evlerden çıkarması yer aldı.

Evlerde yapılan aramalarda silahların yanı sıra molotof kokteyli yapımında kullanılmak üzere hazırlandıkları tahmin edilen çok sayıda şişe ele geçirildi. Yapılan aramalarda 1 adet tabanca ve şarjörü, 7 adet mermi, 20 adet kuru sıkı tabanca mermisi, 1 adet bıçak, 2 adet yüzü gizlemede kullanılan puşi, 1 adet örgütü simgeleyen bez parçası, 2 adet örgütsel içerikli pankart, 2 adet örgüt içerikli yazı bulunan kaşkol, 150 adet boş şişe ve bol miktarda örgütsel içerikli fotoğraf ve yayın ele geçirildi.

Operasyon kapsamında yakalanan zanlıların katıldıkları bazı eylemler de şu şekilde belirlendi: Kadıköy Meydanı'ında 1 Eylül 2009 tarihinde yapılan miting sırasında örgüt lehine slogan atılması ve terör örgütünü simgeleyen pankart ve afişlerin açılması, Gülsuyu'nda 3 aracın yakılması, Gülensu'da korsan gösteri yapılarak polise taş ve Molotof atılması yine Gülensu'da caddeye barikat kurarak izinsiz gösteri yapılması ve slogan atılması, 9 Şubat 2010 tarihinde Gülensu Mesut Caddesi üzerinde bir İETT otobüsüne Molotof atılarak zarar verilmesi ve 16 Ağustos 2010 tarihinde Gülensu Mahallesi Mesut Caddesi üzerinde korsan gösteri yapılması, araçlara zarar verilmesi ve okul bahçesindeki Atatürk büstüne zarar verilmesi.
 
cihan



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,289 µs