En Sıcak Konular

Yeşil'i ortaya çıkartacak kaza...

8 Ekim 2010 11:04 tsi
Yeşil'i ortaya çıkartacak kaza... "Yeşil'i ancak Çatlı gibi bir kaza ortaya çıkarır"

Ergenekon sanığı JİTEM’in kurucusu emekli Albay Arif Doğan’ın Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’e verdiği ifadede “Yeşil yaşıyor, 1.5 yıl önce Tunceli’de görüştüm” demesi “Yeşil yaşıyor mu” tartışmalarını yeniden başlattı. Yeşil kod adlı  Mahmut Yıldırım’ın yaşadığını iki yıldır söyleyen İzmir Bağımsız Milletvekili Recai Birgün “Yeşil ölmüş olsaydı bunun bilinmesini isteyenler bunu kamuoyuna mutlaka yansıtırdı” dedi.

YEŞİL 2009’DA ANTALYA’YA GEÇTİ

Arif Doğan’ın “üç doğrunun arasına bir yanlışı sıkıştırarak” Eşref Bitlis suikastini örtmeye çalıştığını vurgulayan Birgün “Yeşil’in iki yıl önce hayatta olduğu ve İlyas isimli bir kişiyle birlikte hareket ettiğini, Ankara’dan 4 kişiyle birlikte Antalya’ya geçtiğini, estetik olmadığını ve aynı fiziki görüntüsüyle işlerine devam ettiğini söylemiştim. Son bir yıldır bilgi gelmiyor. Bilgi akışı da kendiliğinden kesilmedi. Ben o akışı kestim” diye konuştu.

‘NERDEN BİLİYORSUN’ DİYE SORAN YOK

Gerçekten aransa Yeşil’in yakalanacağını savunan Milletvekili Birgün “Bir kişi gerçekten aranıyorsa yüzde 100 bulunur. Bulunmuyorsa, aranmıyordur. Yeşil’in yeterince takip edilmediğine inanıyorum. Geçen yıl bana kimse ‘Yeşil’in ölmediğini nereden biliyorsun’ diye sormadı. Yeşil’i devletin belli mekanizmaları yakalatmak istemiyor” dedi.

YEŞİL ÖLSE ÇATLI GİBİ DUYURULUR

Recai Birgün sözlerini şöyle tamamladı: “Yeşil ölmüş olsa idi onun ölümünün bilinmesini isteyenler bunu kamuoyuna mutlaka yansıtırdı. Abdullah Çatlı gibi bir kazada ölürdü. Ya da Yeşil bulunmak isteniyorsa Çatlı gibi bir kazanın sonrasından ortaya çıkabilir. Ama ben bu mesele yine üç-beş gün konuşulup gündemden düşecek diye düşünüyorum. Yeşil’in yakalanacağını düşünmüyorum. Belki bir ölüm haberi gelir.”

DOĞAN BİLİR, ÇÜNKÜ HALA GÖRÜŞÜYORLAR

Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın kimlik bilgilerini TBMM Susurluk Komisyonu’na veren ilk kişi olarak tanınan emekli jandarma istihbarat astsubayı Hüseyin Oğuz, en son 1.5 yıl önce Yeşil’den Ankara’da olduğuna dair bilgi aldığını söyledi. Oğuz, aylar önce star’a yaptığı açıklamada “Yeşil’in yaşadığını ve deşifre olduğu için Ergenekon soruşturması kapsamında konuşacağını” iddia etmiş ve “Yeşil ölmedi, Ankara’da yaşıyor, bir süre önce bir lokanta işletiyordu. Biliyorum çünkü yaşayabilmek için Yeşil’i takip etmek zorundayım’ demişti.

Arif Doğan’ın “Yeşil yaşıyor” çıkışını sorduğumuz Hüseyin Oğuz “Susurluk Komisyonu’na ‘Yeşil yakalanıp konuşursa iç savaş çıkar’ demiştim. Artık böyle demiyorum. Çünkü Susurluk’ta başarılamayan Ergenekon soruşturmasıyla başarılmaya başlandı. Yakalananlar daha buz dağının görünen yüzü. Yeşil yaşıyor, öldüğünü ispat edemiyorlar, edemezler de çünkü o hayatta.  JİTEM’in kurucusu Emekli Albay Arif Doğan da yaşadığını söylemiş. Söyler, çünkü hala görüşüyorlar. Yeşil, Doğan’ın ekibinin bir parçası” diye konuştu.

En son Tunceli’de görüştük

• İnternete düşen ses kaydında şehit Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis’in ölümüyle ilgili iddiaları nedeniyle Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz tarafından ek ifadesi alınan emekli Albay Arif Doğan, Yeşil’in yaşadığını itiraf etmişti. Doğan’ın ifadesinde Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın arkadaşı olduğunu ve halen hayatta olduğunu,  kendisiyle Tunceli’de zaman zaman görüştüklerini söylediği öğrenildi. Albay Arif Doğan’ın Yıldırım’la aracı ekipler aracılığıyla görüştükleri yönünde bilgi verdiği de kaydedildi. ‘’Yeşil’in nerede olduğuna’’ dair soruyu yanıtlamadığı belirtilen Doğan’ın Jitem hakkında sorulan soruya da ‘’Jitem’i kendisinin kurduğu ve yönettiği’’ şeklinde yanıt verdiği belirtildi.

Star



Bu haber 1,150 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,519 µs