En Sıcak Konular

Yağışlı hava Türkiye genelinde etkisini sürdürüyor

8 Ekim 2010 10:49 tsi
Hava sıcaklığı, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Akdeniz'de 6 ile 8 derece, Marmara Bölgesi ile Ege kıyılarında 2 ile 4 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek sağanak yağışların; Orta Karadeniz (Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Tokat), İç Anadolu'nun doğusu (Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Karaman, Yozgat, Aksaray ve Sivas), Giresun, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik ve Bandırma) kuvvetli olması bekleniyor.


Sıcaklıklar, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Akdeniz'de 6 ile 8 derece, Marmara bölgesi ile Ege kıyılarında 2 ile 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.


Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Marmara'da kuzeybatı (Karayel) yönlerden orta kuvvette, Marmara'da kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esecek.


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI


Yağışların; Orta Karadeniz (Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Tokat), İç Anadolu'nun doğusu (Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Karaman, Yozgat, Aksaray ve Sivas), Giresun, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik ve Bandırma) kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.


Ayrıca rüzgarın, İstanbul ile Çanakkale başta olmak üzere, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), zamanla kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) başta denizcilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.


BAZI İLLERDE HAVA DURUMU


İSTANBUL: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), zamanla kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esecek 16

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu ve aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu 20

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 29

SAMSUN: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor 15

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

DİYARBAKIR: Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Cuma) aralıklı sağanak yağışlı 27


BÖLGELERDE HAVA DURUMU


MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Bilecik) ile Tekirdağ çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Bandırma çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), zamanla kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, Kütahya'da gece saatlerinde yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bölgenin doğusunda (Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Karaman, Kayseri, Yozgat, Aksaray ve Sivas çevrelerinde) kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Samsun, Ordu, Giresun, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren Gaziantep, Kilis, Adıyaman ile yarın (Cuma)Diyarbakırve Siirt çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.
 
cihan



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,389 µs