En Sıcak Konular

CHP geri adım attı

8 Ekim 2010 10:14 tsi
CHP geri adım attı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği başörtüsü sorununda hayal kırıklığı...

AK Parti, yasal değişiklik için uzlaşma ararken MYK'da sorunun CHP iktidarında çözülmesi konusunda uzlaşıldı. Buna göre üniversitelerin özerkliği güçlendirilecek, kararı rektörler verecek.

Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) İstanbul İniversitesi’ne gönderdiği yazıyla başlayan başörtüsü tartışmasında CHP’nin yol haritası netleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK), çözümün CHP iktidarında sağlanması konusunda uzlaşıldı. MYK, 'CHP iktidarında YÖK’ün kaldırılması ve üniversitelere yönetsel, bilimsel ve mali özerklik sağlanması' üzerinde görüş birliğine vardı. Bu durumda, her üniversite, kendi bünyesinde kararını verecek. Çözüm kanunlarda herhangi bir değişiklik yapılmadan sağlanacak.

BİZE OY VERİN ÇÖZERİZ

Bu değerlendirmenin ilk işaretini Kılıçdaroğlu, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi’ndeki etkinlikte başörtülü öğrencilerin soruları üzerine verdi.Kılıçdaroğlu, “Siz oy verin CHP iktidar olsun, sizin sorununuzu nasıl çözeceğiz göreceksiniz. Biz çözeriz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun, parti grup toplantısındaki konuşmasında yaptığı üniversitelere özerklik vurgusu da dikkat çekmişti.CHP, hükümet ile devam eden tartışma sürecinde ise, her platformda, Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Danıştay kararlarını hatırlatarak 'sorunun hukuk çerçevesinde çözülmesi gerektiği' mesajı verecek.

RAPORDAKİ TEZ DE AYNI

Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP) Başkanı Prof. Sencer Ayata tarafından tamamlanan türban raporunda da, "özerklik formülü" dile getiriliyor. Kılıçdaroğlu'nun Ayata’nın sunduğu metni incelediği belirtiliyor.  

23 sayfalık taslak raporda, konunun hukuki boyutunun yanı sıra 'din ve vicdan özgürlüğü ile eğitim hakkının birlikte değerlendirilmesi' gerekliliği vurgulanıyor.

Raporun dikkat çeken diğer noktası geçtiğimiz haftalarda BUGÜN'ün  kamuoyuna duyurduğu 'kamu yasağının devam etmesi'ne ilişkin bölüm.

CHP içindeki hassasiyetler nedeniyle,  'kamuda hizmet verenlere yönelik türban-başörtüsü yasağının devam etmesi' savunuluyor.

bugün



Bu haber 795 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,041 µs