En Sıcak Konular

Albay Mithat Işık'a kötü muamele

7 Ekim 2010 16:06 tsi
Şemdin Sakık'ı yakalayan bordo berelilerin komutanı emekli Albay Mithat Işık'ın ibretlik hikayesi...

Şemdin Sakık'ı yakalayan bordo berelilerin komutanı emekli Albay Mithat Işık'ın kitap yazdığı ve akredite olmayan basın kuruluşlarına konuştuğu için başına gelmeyen kalmamış.

Gazeteci Ömer Şahin'in Kanal A 'daki "Görüş Farkı" programına katılan Işık," 20 yıl dağlarda yattım şimdi Orduevlerine almıyorlar.Koruma vermiyorlar"dedi. Işık, gündemdeki askerlik tartışmasıyla ilgili de çarpıcı bir öneri getirdi:" Parayı veren askere gitmesin.Askerler sigortalansın ve asgari ücret maaşı alsın. Bedelli de serbest bırakılsın"

MHP Adana milletvekili emekli Tuğgeneral Kürşad Atılgan ve Taraf Yazarı Lale Kemal ile birlikte "Görüş Farkı"na katılan Mithat Işık, çarpıcı açıklamalar yaptı. Silahlı kuvvetlerde 185 bin erin vatan hizmeti yerine özel işlerde kullanıldığı yönündeki haberlere isyan eden Işık şunları söyledi:

20 YIL DAĞLARDA YATTIM, ORDUEVİNE ALMIYORLAR

" 31 yıl bilfiil görev yaptım. 6 yıldır emekliyim. Ne zaman orduevine gitsem bana 'yer yok' diyorlar. Orada generalin, resepsiyondaki erin bile kontenjanı vardır. Beni almıyorlar. Orduevlerine doğruları söylediğimiz için giremiyoruz. "size yasaklı'diyorlar. Bu emri bunlara kim veriyor. En çok girme hakkı olan insan benim. 20 yıl dağlarda yattım. Biz doğruları söyledik diye telefon açıp,"bunlar ne konuşuyor, orduevine almayın, verin mahkemeye filan' diyorlar. Bunların artık tartışılması lazım"

ŞEMDİN SAKIK'I YAKALAYAN KOMUTANA KORUMA VERİLMİYOR

Yıllarca terörle mücadele etmesine rağmen kendisine koruma verilmediğini de söyleyen Mithat Işık, "32 bin koruma ver deniyor. Kimi koruyor bunlar? Ben 20 yıl terörle mücadele ettim. Beni niye korumuyorlar? Koruması olması için bir komutana yakın olmak ve ya general olmak mı gerekiyor? Benim gibi çok sayıda arkadaşım var. Biz kendimizi Allah'a emanet ettik. Kimseye de muhtaç değilim. Ben Şerefter köyünden çobanlıktan geldim. Gider o dağlarda yine çobanlık yaparım. Dert yanmıyorum. Kahramanca evimden çıkıp belediye otobüsüne, metroya biniyorum"

ANITKABİR'DEN GENERAL OLUNUR, ZAP'TA OPERASYON YAPANLAR EMEKLİ OLUR

Mithat Işık,Silahlı Kuvvetler'de sahadakilerden çok salonlarda görev yapanların general yapıldığını da söyledi. Subaylara şahsi hizmetin üst rütbeye yaranmak için yapıldığını savunan Işık, şöyle devam etti:". Bu görevleri yapanlar mutlaka general oluyor. Anıtkabir'den general olunur bu orduda. Muhafız alay komutanlığından, genelkurmay destek kıtalarından general olunur. Ama generalden çok hizmet eden bize,"sizi kimse tanımıyor" derler. Bana bu söylendiğinde Türkiye sınırının 200 km ötesinde Zap ta operasyon yapıyorum. Beni tanıyacak adam oraya gelir. Benim üzerimden helikopterle geçemeyen Kıvrıkoğlu beni neye göre emekli etti? O helikopterle uçabildi mi? "

PARAYI ÖDEYEN ASKERE GELMESİN, ASKERE ASGARİ ÜCRET VERİLSİN

Emekli Albay Mithat Işık, gündemdeki askerlik sistemiyle ilgili de radikal bir çıkış yaptı. Parasını ödeyenlerin askere gelmemesini isteyen Işık, bedelli askerliğin de hemen çıkarılmasını istedi. Işık'ın bu konudaki görüşleri şöyle:"Parasını ödeyen gelmesin askere. Ama ere 5,çavuşa 15 lira da vermeyelim. Askere aldığımızın da sigortasını yapalım, asgari ücret verelim. Bunlar zafiyet oluşturmaz. Hayata atılan, evlenen insanı askere aldığınızda problemden başka bir şey getirmiyor. Biz bunları yaşadık. Bedelliyi de serbest bırakacaksın. Bedellinin parasını da askerlere ayıracaksın. Bundan korkmamak lazım."



Bu haber 977 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,468 µs