En Sıcak Konular

Saadet Partisi'nden toplu istifa

7 Ekim 2010 15:28 tsi
Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un istifasının ardından Mardin'de SP' il başkanı ile 9 ilçe yönetimi de istifa etti. İstifa eden partilililer, SP'nin flamalarını da indirdi.

SP İl Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, beraberinde partili belediye başkanları, meclis üyeleri, ilçe başkanları, belde başkanları ile birlikte parti binasında düzenlediği basın toplantısında partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. Timurağaoğlu, istifa eden Genel Başkan Numan Kurtulmuş ile ortak hareket etme kararı aldıklarını söyledi.

Timurağaoğlu, 11 Temmuz 2010' da gercekleşen büyük kongreden sonra meydana gelen olaylarla, Saadet Partisi'nin artık bir derlenme ve toparlanma adresi olmaktan çıktığını söyledi. Timurağaolu, "Önce ahlak ve maneviyat söylemiyle yola çıkan bir partide ahlaki ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan iftira, yalan, hakaret ve fiili saldırılar gerçekleşmiş, teşkilat mensuplarımız kardeş kavgasına sürüklenmek istenmiştir. Kavgalı ve güvensiz bir birliktelik yerine, dostça bir ayrılığın daha doğru olacağına inandığımızdan siyasi hayatımıza değişmeden yenilenmek üzere kurulacak yeni partide yolumuza devam etmek için Mardin il başkanı, il yönetimi, 21 belde başkanı, yönetimi, 9 ilçe ve yönetimleri ile beraber 2000' nin üzerinde üye ile Saadet Partisi'nden istifa ediyoruz" dedi.

Medeniyet mücadelesine Numan Kurtulmuş' un liderliğinde Türkiye'nin siyasi hayatına getirmiş olduğu siyasi uslupla devam edeceklerini ifade eden Timurağaoğlu, ôDoğruya doğru, yanlışa yanlış diyerek, hiç kimseyi kırmadan, incitmeden, saldırmadan darıltmadan siyaset yapılabileceğini önümüze koyabildi.Kısacası siyaset kurumunun uzlaşı olduğunu kamu oyuna götermiştir. Uzlaşı sanatı gelecekte Türkiye'nin siyasetine yön verecektir inşallah´diye konuştu.

Timurağaoğlu, Necmettin Erbakan ile aralarında herhangi bir kırgınlık olmadığını kendisinin her zaman hocaları olarak kalacağını ancak Numan Kurtulmuş'un da liderleri olarak duracağını sözlerine ekledi. Toplu istifadan sonra parti merkezindeki SP bayrak ve flamaları yerinden sökülüp indirildi.

MALATYA TEŞKİLATINDAN DA 39 KİŞİ İSTİFA ETTİ

Saadet Partisi (SP) Malatya teşkilatında, il müfettişi, il başkan yardımcısı, merkez ilçe başkanı ile birlikte 4 belediye meclis üyesi, 26 parti üyesi ve 6 belde başkanı partilerinden istifa etti.
SP'de Numan Kurtulmuş'un istifasının ardındanTürkiyegenelinde yaşanan partiden kopmalara Malatya'da yenileri eklendi. SP il teşkilatında, İl Müfettişi Mustafa Özhüsrev, İl Başkan Yardımcısı Bayram Taşkın, Merkez İlçe BaşkanıRamazanAcar ile birlikte 4 belediye meclis üyesi, 26 parti üyesi ve 6 belde başkanı ortak bir basın açıklaması yaparak partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. 11 Temmuz'da gerçekleştirilen kongrenin ardından partiye hizmet imkanının kalmadığı belirtilen açıklamada, yeni bir siyasi oluşum çalışmasında Numan Kurtulmuş'a destek verileceğinin altı çizildi. Bu ayrışmanın fikir ayrılığı değil siyasi usul ayrılığı olduğu vurgulanan metinde şöyle denildi: "11 Temmuz kongresinden sonra gelinen süreçte bugün itibari ile yüksek ideallerimiz doğrultusunda hakka ve halka hizmet etmek için yürüttüğümüz siyasi çalışmalarımızın önünün tıkanması sebebiyle Saadet Partisi içerisinde hizmet etme imkânımız kalmamıştır. Ancak ideallerimizi ve milletimizin haklı taleplerini iktidara taşıyacak yeni bir siyasi hareketin oluşum ve kuruluşunda Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un yanında yer alacağımızı ve yürüteceği çalışmalara tam destek vereceğimizi ve bu yeni harekette birlikte çalışmak isteyen tüm kardeşlerimize kapılarımızın ve gönlümüzün sonuna kadar açık olduğunu kamuoyu ile paylaşırız." 



Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,336 µs