En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan 'Facebook' açıklaması

7 Ekim 2010 15:03 tsi
Kılıçdaroğlu, Facebook sayfasının kapatılacağına ilişkin iddiaları yanıtlarken, internet kullanıcılarına güzel haber verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Facebook'un kapatılmasına yönelik bir girişimimiz yok. Bu iddialar doğru değil" dedi.

'Sanal alem'de "CHP Facebook'u kapattırıyor" başlığıyla yayımlanan haberlere 'en yetkili ağız'dan cevap geldi. www.gercekgundem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş'a konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu iddia doğru değil" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı döneminde Facebook'ta kendisi hakkında açılan bir sayfayı mahkemeye şikayet ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "O dönem, Facebook'ta "Kılıçdaroğlu PKK'lıdır' adı altında bir grup oluşturulmuştu. Biz bunu hemen şikayet ettik. Adı geçen grubun içeriğinin sayfadan kaldırılmasını talep ettik. Mahkeme bu yönde karar vermesine rağmen, TİB Başkanı içeriğin kaldırılması için harekete geçmedi."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bunun üzerine Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) yetkilileri hakkında da dava açtığını anımsatarak süreci anlattı. TİB Başkanı Fethi Şimşek'i "görevi ihmal ettiği gerekçesiyle" mahkemeye verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Şimşek'in görevini yapmadığı ortaya çıktı. Kendisi 1 ile 3 yıl hapis cezasıyla yargılanıyor. Bu yüzden, kendi ihmalini saklamak için, bizim Facebook'u kapattırmaya çalıştığımızı söylüyorlar" dedi.

Dünyadaki modern ülkelerde, "site kapatma" yerine "içeriği çıkarttırma" uygulamasının yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Biz Facebook'u niye kapatırmak isteyelim? Bunu düşünmek bile mümkün değil. Biz herkesin düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilmesini sağlamak için mücadele ediyoruz. Ayrıca, Facebook'tan en çok yararlanan partiyiz. Benim adıma açılmış bir grupta 800 binin üstünde üye var. O gruba üye olan yurttaşlarımızla sık sık iletişime geçmeye çalışıyorum" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Facebook'u kapattırma gibi bir girişimi olmadığının altını çizerek "Biz sitedeki çirkin ithamların kaldırılmasını ve içeriğin temizlenmesini istedik. Ancak bunu çarpıtıp Facebook'u kapattırmak istediğimiz yalanını yayıyorlar'' dedi



Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,737 µs