En Sıcak Konular

Leyla Zana hakim karşısına çıktı

7 Ekim 2010 13:48 tsi
Kapatılan DEP Milletvekili Leyla Zana, 'terör örgütü propagandasını yapmak' suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Suçlamayı reddeden Zana, "Amacım barışın ve demokrasinin gelmesidir." dedi.

Diyarbakır'da geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Nevruz etkinliklerinde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Leyla Zana, Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde kendini savundu. Bugün yapılan duruşmada söz alan Zana, konuşmayı herhangi bir kişiyi veya örgütü övmek için yapmadığını, tespitlerini kamuoyuyla paylaştığını söyledi. Ortadoğu'da bir Kürt sorunu yaşandığını belirten Zana, barış sürecinin az sancılı geçmesi için Kürtlerin örgütlenmesi gerektiğini ifade ettiğini, barış için bedeli ödemeye hazır olduğunu söyledi. Zana, "Amacım herhangi bir şekilde propaganda ya da övme değildir. Amacım barışın ve demokrasinin gelmesidir. Bu ülkenin anayasasının değişmesi ve yeni bir anayasanın kabul edilmesidir." dedi.


Leyla Zana'nın avukatı, köşe yazarları, aydınlar, televizyon programlarına katılan çok sayıda siyasetçinin de müvekkilinin paylaştığı görüşleri dile getirdiğini belirterek, beraat talebinde bulundu.


Mahkeme heyeti, dava dosyasının mütalaa hazırlanması için Cumhuriyet Savcısı'na gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.


Leyla Zana, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Kürtçe yaptığı konuşmada, "Sizler Kürdistan'ın beynisiniz. Siz de biliyorsunuz ki, sizler bir karar verirsiniz hepsini etkiler. Sizler bir adım atarsanız biliyorsunuz ki bütün Kürtler aynı yoldayız. Bütün Kürdistan sizinledir. Nevruz Kürtlerin varlığıdır, kendisidir, rengidir. İmralı zindanından, Mahabat zindanına kadar bütün özgürlük tutsakları sizin de Nevruz'unuz kutlu olsun." demişti.

cihan



Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,760 µs