En Sıcak Konular

Mehmet Ali Erbil'i toplum 'düşkün' ilan etmeli

7 Ekim 2010 12:39 tsi
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şubesi Başkanı Cahit Albayrak, Mehmet Ali Erbil'in şov programında 'Mum söndü mü oynuyoruz?' diyerek Alevileri rencide ettiğini söyledi.

Albayrak, "Alevi felsefesinde Alevilik ve toplumun değerlerine aykırı hareket edenler 'düşkün' ilan edilir. Ancak toplum bu tür programları izlemeyerek Erbil'i 'düşkün' ilan etmeli." dedi.

Aleviler, ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'i programında sarf ettiği sözler nedeniyle protesto ediyor. Daha önce benzer bir programda Güner Ümit, benzer bir gaf işlemiş ve programı yayından kaldırılmıştı. Şimdi de Mehmet Ali Erbil, Çarkıfelek isimli programda 'Mum söndü mü oynuyoruz burada' diyerek şimşekleri üzerine çektiDoğan Medya Center önünde toplanarak protesto eylemi yapan yaklaşık 30 civarında Alevi vatandaş, ardından bugün de Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şubesi Başkanı Cahit Albayrak tepkisini ortaya koydu.

Bu tür şeyleri kafasından atamayan insanların olduğunu dile getiren Albayrak, bu insanları kınadıklarını söyledi. Bütün duyarlı vatandaşları Erbil'e tepki göstermeye davet eden Albayrak, Mehmet Ali Erbil'in programında insanları maymun gibi oynattığını ve topluma faydalı hiçbir şey yapmadığını öne sürdü. Erbil'in sunduğu programın, sadece Aleviler için değil Türk toplumunun genel ahlak ilkelerine de uygun olmadığını savunan Albayrak, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) harekete geçerek programı yayından kaldırması gerektiğini söyledi. Alevi felsefesinde Alevilik ve toplumun değerlerine aykırı hareket edenlerin 'düşkün' ilan edildiğini belirten Cahit Albayrak, "Mehmet Ali Erbil bildiğim kadarıyla Alevi değil. Ancak toplum bu tür programları izlemeyerek Erbil'i 'düşkün' ilan etmeli. Bu tür zihniyeleri kafasından atamayan kişileri nefretle kınıyoruz" diye konuştu.

cihan



Bu haber 961 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,518 µs