En Sıcak Konular

Yağış, Türkiye genelinde etkili olacak

7 Ekim 2010 10:09 tsi
Türkiye'nin büyük bir bölümünde sağanak yağışlar görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek sağanak yağışların; akşam saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu (Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Yozgat ve Sivas), Orta Karadeniz (Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Tokat) ile Giresun, Adana, Osmaniye, Hatay ve İstanbul'un kuzeyi ile Ankara'nın doğu çevrelerinde etkili olmasının beklendiğini bildirdi.

Hava sıcaklığı, batı bölgelerde 4 ila 6, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Ege'de ise 8-10 derece azalacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'da kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-65 km/saat) esecek.


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; akşam saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu (Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Yozgat ve Sivas), Orta Karadeniz (Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Tokat) ile Giresun, Adana, Osmaniye, Hatay ve İstanbul'un kuzey, Ankara'nın doğu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, heyelan vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.


KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, İstanbul ile Çanakkale başta olmak üzere, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-65 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) başta denizcilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.


BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinde kuzey çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-65 km/saat) esecek 17 derece.

Ankara: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinde doğu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor 13 derece.

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar; kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek 21 derece.

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 29 derece.

Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor 16 derece.

Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu 16 derece.

Diyarbakır: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 28 derece.


BÖLGELERDE HAVA DURUMU


Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu (İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Bilecik) aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinde İstanbul'un kuzey çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-65 km/saat) esecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri (Afyon, Kütahya, Uşak ve Denizli) aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Hatay, Isparta ve Burdur ile öğleden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinde Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatı kesimleri ile öğleden sonra bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinde bölgenin doğusunda (Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Yozgat ve Sivas ile Ankara'nın doğu çevrelerinde) kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Orta Karadeniz bölümü ile Doğu Karadeniz kıyıları aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinde Samsun, Ordu, Giresun, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

cihan



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,419 µs