En Sıcak Konular

Amerikalılar İslam'dan korkmalı mı?

7 Ekim 2010 10:06 tsi
Amerikalılar İslam'dan korkmalı mı? Florida'da Kur'an-ı Kerim yakma ve New York'ta yılkılan İkiz Kuleler yakınına camii inşa edilmesi tartışmalarına son olarak Avrupa'daki yeni terör tehdidi eklenince İslam'ın Amerika için tehdit olup olmadığını iyice tartışmaya açıldı.

Florida'da Kur'an-ı Kerim yakma ve New York'ta yılkılan İkiz Kuleler yakınına camii inşa edilmesi tartışmalarına son olarak Avrupa'daki yeni terör tehdidi eklenince İslam'ın Amerika için tehdit olup olmadığını iyice tartışmaya açıldı.

Ünlü gatezeci Christiane Amampour ABC televizyonunda yayınlanan programında konunun taraflarını biraraya getirdi. Stüdyo yerine halka açık bir toplantı salonunda yapılan programa Müslümanlar da büyük ilgi gösterdi. "Kutsal Savaş; Amerika İslam'dan Korkmalı mı?" konulu programın konukları arasında 11 Eylül saldırılarında yakınlarına kaybeden aileler de katıldı. Saldırılarda oğlunu kaybeden Peter Gadiel, Amampour'un "Amerika İslam'dan korkmalı mı?" sorusu üzerine, "İslam'dan korkmadığımı ve Müslüman arkadaşlarım ve vatandaşlarımın Amerika'ya hoşgeldiklerini söylemekten başka diyecek birşeyim yok. Burada olmamızdan memnunum, kendinizi evinizde hissedin. Ancak gerçek şu ki, çok fazla Müslüman terör saldırısı geçmişimiz var ve bunların büyük bir bölümü de ikinci nesil tarafından Amerika içinden geldi" dedi.

KIZINI KAYBEDEN ANNE: OĞULLARIM KAPI KOMŞULARINDAN KORKMAMALI

Saldırılarda kızını ve doğmamış torununu kaybeden Donna Marsh O'Connor ise aynı soruya şu yanıtı verdi: "Bence Amerika kriminal davranışlardan korkmalı. Yapabileceğimiz en iyi şey bu kriminal davranışları kontrol altına almak. Fakat, geriye kalan iki oğlumu kapı komşularından korkarak büyütemem. Benim dedelerim Amerika'ya bunun için gelmedi, bunun için Amerika'ya kaçmadı. Biz bir grup 11 Eylül mağduru aileyiz, Buradaki birçok kişiyi tanıyorum. O acıyı paylaşıyoruz. Biz buna (Amerika İslam'dan korkmalı fikri) katılmıyoruz."

İSLAM KARŞITI GRAHAM: MÜSLÜMANLAR, AMERİKALILARI MÜSLÜMAN YAPMAK İSTİYOR

İslam karşıtı fikirleri ile tanınan The Billy Graham Evangelist Derneği Başkanı Franklin Graham ise "Müslümanların Amerika'da ne yapmak istediklerini biliyorum. Ellerinden geldiği kadar Amerikalıyı İslam dinine döndürmek için yapabildikleri kadar camii ve kültür merkezi inşa etmek istiyorlar" diye konuştu.

İMAM RAUF'UN EŞİ: MÜSLÜMANLARIN ÇOĞU SUKUNET İÇİNDE YAŞIYOR

İkiz Kuleler yakınına inşa edilmek istenen camiin arkasındaki isim olan İmam Rauf'un eşi Daisy Khan ise kocasından dayak yemesine gönderme yapılması üzerine "Amerika ve dünyadaki Müslümanların büyük bir bölümü sukunet içinde yaşıyor. Biz yasalara saygılı vatandaşlarız. Silahlı kuvvetlerde insanlarımız var. Benim 20'li yaşlarının başındaki kendi yeğenim, bu ülkede doğan, genç, Arap-Amerikan, bu ulusu güvende tutmak için Irak'a gitti ve geri geldi. Şehri koruyan New York Polis Teşkilatı'nda görevli bin polisimiz var" diye konuştu. Yazar Azar Nafisi ise İslam'ın bir olmasına rağmen Müslüman sayısınca İslam'ın farklı yorumunun bulunduğunu söyledi.

Kaynak: Cihan

 



Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,217 µs